Är vårt salt giftigt och farligt?

Massor av tungmetaller i Himalayasaltet? Stämmer det? Eller bara många i mycket mycket små mängder? Är salt giftig och farlig mat?

Här är det viktigt att vi håller tungan rätt i mun.

Uran finns naturligt i våra svenska bergsarter och därför i vårt svenska dricksvatten så sluta dricka kranvatten? Eller?

Vi har även plutonium i dricksvatten troligtvis från provsprängningarna av kärnvapen som förekom på 1950- och 1960-talet, samt från kärnkraftsolyckan i Tjernobyl 1986. Sluta dricka vatten?

Mögelgifter kan förekomma nötter. Så då ska alla nötter bort. Eller?

Tungmetaller kan finnas i åkermark. Vanligt är arsenik och kadmium. Det kan leda till att metallhalten i livsmedel ökar, genom att växter tar upp tungmetaller via rotsystemet.

Tungmetaller sprids även i vatten och kan återfinnas i fisk och skaldjur. Så då ska allt som växer samt fisk och skaldjur bort. Eller? Tänker vi så blir allt giftig och farlig mat.

Och så har det visat sig att Ekologisk certifiering inte innebär 100 % fritt från spår av t ex bekämpningsmedel, tungmetaller eller arsenik, som kommer från okontrollerbara källor som förorening i jord, luft och vatten. Så då ska dessa bort…

Kadmium regnar fortfarande ner över våra grödor, extra problem med rotfrukter. Så ät bara saker som växt i växthus? Bröd innehåller en hel del tungmetaller, speciellt då kadmium – men de har vi ju troligtvis redan tagit bort på grund av gluten.

Vad finns i vårt dricksvatten? Högfluorerade ämnen! (PFAS) så drick inte vatten. Eller?

Efter Tjernobyl så blev halva Sverige skadat av strålningen. Något som kommer sitta kvar i ca 10 000 år. Idag äter vi avslappnat vilt, lingon och hjortron igen. Så bort med allt vilt från norr och alla bär från norr. Eller?

Vi äter akrylamid var gång vi rostar grönsaker i ugn. Det är ett extremt giftigt gift. Så ugnsrosta aldrig grönsaker. Eller?

Stekytan på kött och fisk är fullt av AGE vilket vi vet skapar sjukdom. Så stek aldrig kött och fisk? Eller?

Finns det något som inte hamnar under giftig och farlig mat?

Vi andas in miljögifter. Så andas inte. Eller ? Vi dricker kolsyrat vatten med fluorid vilket är skadligt. Fast det tycker jag vi kan ta bort ? Det finns inget kvar att äta om vi ska äta giftfritt. Men ser vi på var mat som giftig och farlig mat, så kommer oron göra oss sjuka.

Vi bör i stället skapa en kropp som klarar av detta.

Och äta saker som ger oss en massa näring och liiiiite skräp. Välja bort det med mycket skräp. Och välja bort allt som ger lite näring och skräp.

Skapa en stark lever & ett fungerande lymfsystem. Vill du lära dig mer? Läs mer HÄR