Certifierad Hälsocoach 50/50

Vi erbjuder dig ett helt nytt koncept med en unik & spännande utbildning till Certifierad Hälsocoach!

Ett helt nytt koncept där du startar med en vecka live och avslutar utbildningen med en vecka live. Mellandelen är på distans med förinspelade filmer. Den stora fördelen är att du kommer igång med de tunga delarna tillsammans med Anna, får avsluta din utbildning med dina klasskamrater, samtidigt som du slipper flera resor i distans-delen.

Fokus på att allt hänger ihop – hormoner & stress, signalsubstanser & energi, trygghet & sömn och så klart tarm & hjärna. Kosten är grunden och förutsättningen för att må ditt allra bästa, men sällan lösningen. Tarm & lever, dina hormoner, lymfsystemet och nervsystemet måste fungera tillsammans med kanske det viktigaste: Livet & andningen!

Ta chansen och hoppa på denna spännande ”resa” och skapa dig ett yrke som tillåter dig att arbeta med ett av dina största intressen. 

Vår utbildning ”Diplomerad Kostrådgivare” är en del av programmet för certifierad hälsocoach (men kan göras som fristående utbildning). Den är dessutom kvalitetssäkrad och godkänd av Kroppsterapeuternas Yrkesförbund.

Kommande utbildning

Certifierad hälsocoach 50/50 2024

En blandning av distans och på plats i ett helt nytt koncept. 

Utbildningsdatum: 
HC 2024 Stockholm
Block 1: 9-13 september
Block 3: 6-10 november
(9:00-16:00, alla dagar, även sista dagen)

Block 1: 5 dagars föreläsningar (Sthlm) 

Block 2: Förinspelade föreläsningar. Hemtenta del 1. Övningsklienter.

Block 3: 5 dagars föreläsningar (Sthlm) 

Plats:
Luntmakargatan 52, Stockholm

Pris

NYTT SÄNKT PRIS 2024: 23 230 kr ink moms
(Ordinarie 27 330,- inkl. moms, 
 21 864,- ex moms.)

diplomerad kostrådgivare utbildning

Utbildningens innehåll

Block 1
Dag 1-3 Näringsfysiologi
Dag 4 Stress & hjärnan
Dag 5 Signalsubstanser & Kostråd

Block 2
Inspelade föreläsningar med uppgifter som genomförs på distans under ca 3 månader.
– Från evolution till våra välfärdssjukdomar
– Gluten & socker
–  Lymfsystemet
– ACT-kurs
– Marknadsföring & företagande
Övningsklienter
Redovisning av kursmaterial

Block 3
Dag 1 Bajs & tarm
Dag 2 Hormoner & histaminer
Dag 3 Redovisning av klientfall
Dag 4 Coaching
Dag 5 ACT ALP – instruktör

Rekommenderad litteratur

Kursmaterialet sänds till dig per post och ingår i priset. Kurslitteraturen (nedan fyra böcker) ingår ej i avgiften.

 1. Gnisselzonen av Anna Hallén. Finns bara som ljudbok
 2. Viktfällan av Maria Helander och Anna Hallén.
 3. Lymfan Levern & Livet av Lise Benberg och Anna Hallén Buitenhuis.

  Obligatorisk litteratur:

  ACT ALP Kokboken av Anna Hallén Buitenhuis

Efter genomgången utbildning till
 Certifierad Hälsocoach kan du:

 • Ge individuellt anpassade kostråd med utgångspunkt från vetenskaplig grund, önskat resultat och naturlig kost. Kostråd som verkligen gör skillnad.
 • Ha kännedom om dagens välfärdssjukdomar samt ha kostkunskap för att skapa hälsa.
 • Ha kännedom om stressens fysiska påverkan på kroppen samt verktyg för att påverka både orsak och symptom.
 • OAT-axeln (hormoner) samt HPA-axeln (stress).
 • Grunden om histaminer och histaminöverdoskänslighet.
 • Tarm, biotika & bajs samt leverns funktion & leverns avgiftning.

Du är även:

 • Kostrådgivare
 • ACT ALP-instruktör (Enligt avtal)
 • ACT-instruktör för viktminskning

Föreläsare

Anna Hallén Buitenhuis. Med utbildning i basmedicin, hälsocoach, kostrådgivare samt (pågående) kandidat i biomedicin med titeln Hälsovetare.

certifierad hälsocoach

Kosten är grunden och förutsättningen för hälsa, men sällan hela lösningen. Med fokus på att allt hänger ihop, vetenskaplig teoretisk fakta tillsammans med fungerande praktiska lösningar skapas en unik utbildning. En utbildning som ger dig redskap som verkligen fungerar och skapar skillnad.

Det som gör att Annas utbildningar skiljer sig från mängden är, att hon uppmanar oss att tänka ett steg extra med biokemin och närings-fysiologin som grund. Att ställa frågor som hur, för vem och varför och ta hänsyn till helheten, att allt i kroppen påverkas av det vi äter, gör, tänker och utsätter kroppen för.
Emily Lövstrand

Certifierad Hälsocoach

Vanliga frågor

Vilar utbildningen på forskning?
Ja, på forskning, grundläggande biokemi och beprövad erfarenhet. Utbildningen är tvärvetenskaplig vilket gör att forskningen och den sammanfattade kunskapen kommer från många olika discipliner.
Hur fungerar utbildningen?
Vi träffas live utbildningens första fyra dagar för att gå igenom de tyngre delarna av utbildningen, samt för att lära känna varandra. Därefter genomför du mellandelen på distans med färdiginspelade föreläsningar. Utbildningen avslutas med en helg live där vi går igenom coachning och ACT ALP.

Utbildningen examineras genom en hemtenta som genomförs efter utbildningen och i eget tempo. Fokus är kompetens och en stor förståelse, inte att ”daska av en tenta”.

Du kan arbeta heltid under utbildningens gång men behöver avsätta lediga kvällar och helger samt de inplanerade mötena för att skapa en god kunskap och förståelse. Du har alltid tillgång till mig i FB-gruppen för frågor och diskussioner.

Alla föreläsningar från IRL ​finns inspelade i kortare versioner och du kan titta på dessa när du vill. Alla dina frågor under distans-tiden tar vi i vår FB-grupp. Du behöver ett FB-konto för att kunna genomföra utbildningen.

Hur många gånger kan jag se föreläsningarna?
Alla föreläsningar är inspelade och du kan se de hur många gånger som helst. Delarna som är live finns inspelade i kortare versioner och även dessa får du ta del av.
Hur sker examineringen?
Utbildningen avslutas med en hemtenta som innefattar alla föreläsningar. Du får diplom efter godkänd hemtenta och genomförd utbildning. Dagarna IRL (live) är obligatoriska. Avslutning senast 12 månader efter start.
Erbjuder ni finansiering?

Ja, genom Human Finans erbjuds du räntefri avbetalning.

Vad gäller vid avbokning?

Finstilt men läsbart
Anmälningsavgiften på 3500 kr betalas in mot faktura. Anmälningsavgiften återbetalas inte vid avbokning.

Utan läkarintyg
Vid avbokning senast 60 dagar innan kursstart återbetalas avgiften, minus anmälningsavgiften. Vid avbokning därefter sker ingen återbetalning.

Med läkarintyg
Vid avbokning senast 14 dagar innan kursstart återbetalas avgiften minus anmälningsavgiften. Anmälningsavgiften är då innestående och dig tillgodo i 12 månader och du kan boka på ny utbildning inom den tiden. Vid avbokning senare sker ingen återbetalning, men kursavgiften får användas inom 12 månader för valfri utbildning.

Inställd utbildning
Vi för få deltagare kan utbildningen till hälsocoach ställas in utan kompensation. Hela avgiften, inklusive anmälningsavgift, betalas naturligtvis tillbaka. Du kan också välja att flytta över din anmälan till Hälsocoach på distans.