Licensierad Stresscoach, distansutbildning

Fokus på helhet och balans för att skapa hälsa – en kunskap baserad på ACT, HPA-axeln, biokemi och kroppens fysiska reaktioner på stress

Som Licensierad Stresscoach får du, en för Sverige, helt unik kunskapsbredd, där du både har förståelse för vad som händer fysiskt i kroppen vid stress och hur du behandlar stressen genom ACT och andningsövningar. Du får även kunskap om hur du tar hand om fysiska skador och problem som uppstår vid stress såsom sömn, mage och värk.

ACT – Acceptance and Commitment Therapy är positiv psykologi med fokus på ”här och nu” samt vad som är viktigt och värdefullt för dig. Den har utvecklats för att minska stress, främja psykisk flexibilitet och kreativitet samt stärka individer att ta steg i riktning mot vad som är viktigt i livet.

Utbildningen är kvalitetssäkrad och godkänd av Kroppsterapeuternas Yrkesförbund.

Utbildningen startar löpande

Licensierad Stresscoach distans

Utbildningen bygger på webbföreläsningar (förinspelade filmer), kommunikation med föreläsare och klasskamrater på plattformen Zenler, Quizer samt hemtenta. 

NYTT SÄNKT PRIS: 23 000 kr ink moms

(Ord pris 2022: 27 330,- inkl moms) 

Efter genomgången utbildning till 
Licensierad Stresscoach kan du:

 • Minska stressen och ge konkreta verktyg för att skapa större balans genom kunskap i fysiologi.
 • Hur hjärnan fungerar, signalsubstanser, HPA-axeln kopplad till OAT-axeln.
 • Den bakomliggande kunskapen om hur andning, kosten och sömnen påverkar vårt nervsystem samt tekniker för att öka sömnens kvalité.
 • Hur nervsystemet påverkar både sömn och värk och hur en tanke kan skapa fysiska sjukdomar.
 • Tekniker för att lindra vid värk, IBS & utmattning.

Naturligtvis kommer du även ha både kunskap och en stor verktygslåda av både mentala och kemiska tekniker för att förändra och skapa lösningar som verkligen fungerar. Du kommer att kunna arbeta både mot företag och privata klienter, enskilda och grupper.

stress adhd hjärna

Lärarteam

Anna Hallén Buitenhuis – Socionom med ACT-kompetens, gymnasielärare, ICF certifierad coach samt många utbildningar inom hälsa såsom massör, personlig tränare, träningsinstruktör, basmedicin, hälsocoach, Mediyogainstruktör mm.

Sandra Grimbeck – Stresscoach med ACT-kompetens som har stor kunskap inom kost och livsstil såsom Kostrådgivare och Livsstilskonsult. Hon driver en Stress och Livsstilsmottagning där hon tar emot sina klienter och du hittar henne på Sandragrimbeck.se

Charlotte Schön Poulsen – Alkohol och drogterapeut, Hälsovägledare med stor kunskap inom kost och stress såsom kostrådgivare och livsstilskonsult.

Frida Sandin – Folkhälsovetare med beteendeinriktning, Holostic Addiction medicin (HAM) terapeut (Bittens Addiction) samt stor kunskap inom kost och stress såsom kostrådgivare och livsstilskonsult. Charlotte och Frida hittar du på Levasockerfri.se

licensierad stresscoach

Utbildningens innehåll

Block 1
ACT – acceptens and commitment therapy
Psykologiska och kemiska orsaker bakom stress
Stresshantering
Coachrollen & coachning
Hjärnan, signalsubstanser & andningens betydelse
Övningar och ACT från verkligheten med Sandra Grimsbeck.

Block 2
ACT för stresshantering
Coachning med övningsklienter
”ACT helt enkelt” av Russ Harris

Block 3
Sömn, kost och stress
HPA-axeln och OAT-axeln
Stressens påverkan på mage, värkt, sömn & energi
Träningens påverkan på stress samt grundläggande mindfulness
Alkohol & socker vid stress med Frida Sandin & Charlotte Schön Poulsen  från Leva sockerfri/ Know Addiction Academy.

 

Block 4 (bonus & på distans)
Marknadsföring
Lymfsystemet

Obligatorisk litteratur

Kursmaterialet (åhörarkopior) sänds till dig per post och ingår i priset. Kurslitteraturen (nedan två böcker) är obligatoriska och ingår ej i avgiften.

 1. Tid att leva. F Livheim, D Ek, B Hedensjö*
 2. ACT Helt enkelt. Russ Harris

  *Innehåller en 10-veckors självterapi av ACT som ska redovisas

  Rekommenderad litteratur

  Hjärnstark av Anders Hansen
  Depphjärnan av Anders Hansen
  Sex substanser av David JP Phillips

 

 

Denna utbildningen fokuserar på orsaken bakom stress & lösningar för symptomen som uppkommer. Som Lic. Stresscoach får du en för Sverige helt unik kunskapsbredd, där du får förståelse för vad som händer i kroppen vid stress, både mentalt & fysiskt.

Att gå Annas utbildningar är det bästa jag gjort. Jag utbildade mig frisk från en svår utbrändhet och har lyckats få livet tillbaka och kan nu hjälpa andra. Utan Anna hade jag fortfarande varit sjuk, då sjukvården inte kunde hjälpa mig. De hittade inget fel på mig, fast jag inte mådde bra.

Tess Cederholm

Licensierad Stresscoach

Vanliga frågor

Vad är ACT?
ACT – Acceptance and Commitment Therapy är positiv psykologi med fokus på ”här och nu” samt vad som är viktigt och värdefullt för dig. Den har utvecklats för att minska stress, främja psykisk flexibilitet och kreativitet samt stärka individer att ta steg i riktning mot vad som är viktigt i livet.

ACT fokuserar på att lämna begränsande tankar och i stället ge sig ut och leva livet. ACT har fokus på vad som känns viktigt och värdefullt så som ”Vem vill du vara, vad vill du vara och vad vill du göra?” Du har ca 251 596 800 sekunder i detta liv, vad är viktigt för dig? Vad vill du fylla dessa med. Det är dock viktigt att ens livsvärden inte förvandlas till regler som ska uppfyllas, då regler snabbt innebär kontroll, möjlighet att misslyckas samt begränsningar.

Hur fungerar utbildningen?

Löpande intag under året vilket betyder att du börjar när du vill. Du har 12 månader på dig att påbörja din utbildning efter anmälan och betalning.

Utbildningen till stresscoach är på drygt ett halvår, men du har upp till 12 månader på dig att slutföra utbildningen efter inlämning av första uppgiften. Du kan arbeta heltid under utbildningens gång men behöver avsätta lediga kvällar och helger för att skapa en god kunskap och förståelse. Du har alltid tillgång till mig i FB-gruppen för frågor och diskussioner mellan dina nio inlämningsuppgifter.

Du sitter var du vill i världen. Du behöver tillgång till FB. Du behöver ingen ”extra bra” dator”, utan alla föreläsningar är inspelade på film.

Hur många gånger kan jag se föreläsningarna?
Alla föreläsningar är inspelade och du kan se dessa hur många gånger som helst.
Hur sker examineringen?
Efter vart block skickar du in angivna uppgifter som rättas. Därefter kan du kan gå vidare till nästa block. Utbildningen innehåller tre block och du får diplom efter godkänd och genomförd utbildning. Krav på att alla uppgifter & inlämningar är genomförda och godkända. Avslutning senast 12 månader efter start
Erbjuder ni finansiering?

Ja, genom Human Finans erbjuds du räntefri avbetalning.

Vad gäller vid avbokning?
Vid distansutbildning är anmälan direkt bindande då du får tillgång till hela utbildningen direkt. Detta innebär att utbildningen ses som påbörjade och ångerrätten förbrukad.