Så funkar ADHD

Intresserad av att lära dig mer om ADHD?

Föreläsningar och utbildningspaket ”Så funkar om ADHD/ADD” med Anna Hallén Buitenhuis erbjudas för personal i skolans och förskolans värld samt för BUP, socialkontoren och kriminalvården.

Barn vill om de bara kan. Så då är det viktigt för oss lärare att skapa möjligheter så att de kan! Det finns en massa enkla knep. Och det är just dessa som Anna berättar om. Allt från hur de fungerar till hur de lär in och sen hur vi kan skapa inlärningssituationer efter detta. ”Straffsparkar” – enkla snabba lösningar som verkligen fungerar.

Förutom förslaget på föreläsning som nämns, kan en heldag om ADHD var den perfekta starten på ert kommande arbete för att skapa underbara möjligheter tillsammans med dessa kreativa hjärnor.

ADHD är inte ett handikapp, inte en sjukdom, inte en funktionsnedsättning. ADHD är en variation och en personlighet som i helt fel miljö kan ge svåra och stora problem.

ADHD är en variation och en personlighet som i helt rätt miljö kan ge underbara möjligheter och ett magiskt liv.

ADHD diagnostiseras tyvärr såsom en problemdiagnos men ADHD är så oerhört mycket mer än så. Nyfiken på Annas & Monikas C-uppsats om ADHD? En C-uppsats med 2770 nedladdningar (2022-11-22). Du hittar den HÄR.

I januari 2023 kommer podden ”Vi snackar ADHD”. Anna kommer tillsammans med Jeanette Lilja att under ett år bjuda på tekniker, lösningar, dilemman och många skratt. Jeanette är diagnostiserad med ADHD. Håll utkik!

Föreläsning

Så funkar ADHD

Är ADHD en variation full av problem med koncentrationsbrist, svag impulskontroll och frånvaro av konsekvensbedömning? Eller är det en personlighet som är urusel på att sitta still och göra tråkiga saker utan synbart syfte?

Finns det fördelar med ADHD? Kan diagnosen till och med ses som en unik personlighet?

Vad händer om vi skapar kreativa lösningar för problemen, tillåter delaktighet och fysiska aktivitet samt bygger självinsikt och en varm självkänsla?

Hur påverkar signalsubstanserna dopamin och GABA någon med ADHD? Är barn med ADHD bara ouppfostrade eller stämmer det att de ofta har en sen social mognad samt svaga exekutiva funktioner som går att öva upp som vilken förmåga som helst?

En föreläsning full av svar, tekniker och möjligheter. Barn vill om de bara kan. Precis som vuxna vill om de bara kan. Välj om föreläsningen ska rikta in sig på barn, tonåringar, unga vuxna eller vuxna som har fullt upp med att få vardagen att gå ihop.

Anna Hallén

Anna Hallén

Annas bakgrund

 • Odiagnostiserad ADHD
 • Gymnasielärare med erfarenhet från grundskolans värld; lärare & resurspedagog åk 4-6
 • Socionom 
 • ADHD-Coach, ADDCA USA
 • ADDCA Associate Cert. Coach (AACC)
 • ICF Associate Certified Coach (ACC 2021)

Annas böcker om ADHD

Du kan köpa Annas böcker om ADHD på actalp.se

 • Energibarn 2.0
 • Så funkar ADHD, för dig mellan 8 & 98 år, både lugn & vild

Boka Anna till en föreläsning eller heldag, full av kunskap, insikter och möjligheter.

Är du nyfiken på hur det känns att ha en unikt kopplad hjärna som ofta innebär att ha en brist i skolans värld? En unikt kopplad hjärna som har behov som ofta inte erbjuds i vårt skolsystem. Där du ständigt får suckar & himlande ögon för att du inte försöker tillräckligt hårt. Där du ständigt får höra ”Du kan om du bara vill”. Där ditt bästa aldrig duger, hur hårt du än försöker.

Vågar du prova och känna efter?

 1. Ta en penna och papper.
 2. Lägg fram mobilen och sätt på tidtagning.
 3. Skriv nu det snyggaste du kan men samtidigt det snabbaste du kan;
  Alla dina namn.
  Din fullständiga adress.
  Personnummer.
  Telefonnummer.
  Mailadress med ett riktigt @
 4. Stoppa klockan. Kolla antal sekunder eventuellt minuter.
 5. Ta pennan i din andra hand. Å skärp dig!
 6. Sätt klockan på ”alarm” på tiden du fick förra gången och gör om allt med fel hand. När klockan ringer lägger du ner pennan.

Hann du?
 Är det snyggt?
 Är det ens läsbart? 
Men du försökte, du ville verkligen, du gav det en chans? Eller har du redan gett upp och struntade i att ens prova?

så funkar adhd föreläsning