diplomerad kostrådgivare distansutbildning

Diplomerad Kostrådgivare, distansutbildning

Allt du är, allt du känner och allt gör byggs av det du äter, det du dricker, luften du andas och tankarna du tänker!

Kostrådgivare-utbildningen utgår ifrån funktionsmedicinska principer vilket betyder att du utbildas i att söka och förstå grundorsaken med fokus på kostens betydelse.

Kosten vi landar i är naturlig artegen stenålderskost, i artegen mängd och i artegen form. Biokemiskt anser vi att naturligt fett är en viktig del för hälsan. Utbildningen har sin bas i evolutionen, biokemin, vetenskap och verkligheten.

Kosten vi förespråkar är glutenfri. Du får inte lära dig en metod utan näringslära och näringsfysiologi.

Anna Hallén Utbildningar lyfter alltid: För vem och varför? Är det marginellt eller betydande? I jämförelse med vad? Är det rimligt? Allt hänger ihop!

Utbildningen startar löpande

Diplomerad kostrådgivare distansutbildning 2023

Utbildningen bygger på webbföreläsningar (förinspelade filmer), kommunikation med kursledare och klasskamrater i en FB-utbildningsgrupp, samt på inlämningsuppgifter.

Pris

11 950,- inkl. moms

diplomerad kostrådgivare utbildning

Utbildningens innehåll

 • Citronsyracykeln, blodsockerbalansen och livets kemi
 • Matsmältningssystemet
 • Fett & Kolesterol – VLDL, LDL & HDL + Vetenskap
 • Hormoner & signalsubstanser
 • Hunger, mättnad och ämnesomsättning
 • Viktminskning, sockerberoende och självmedicinering
 • Histaminer, gluten & Immunsystemet
 • Kostråd samt fiktiva klientfall
 • Hemtenta

Obligatorisk litteratur

Kursmaterialet sänds till dig per post och ingår i priset. Kurslitteraturen (nedan böcker) är obligatoriska och ingår ej i avgiften.
 1. Gnisselzonen av Anna Hallén
 2. Viktfällan av Maria Helander och Anna Hallén
 3. Sluta Banta av Anna Hallén Buitenhuis

Efter genomgången utbildning till diplomerad kostrådgivare kan du:

 • Ge unikt individuellt anpassade kostråd vid önskad viktnedgång, värk, inflammation, magproblem, stress mm. Kunskapen bygger på vetenskaplig grund, evolution och artegen naturlig glutenfri kost.
 • Ha grundläggande kunskap om tarmens och leverns betydelse.
 • Ha kunskap om matsmältningssystemet, näringslära och grundläggande näringsfysiologi. Allt från citronsyracykeln till leverns tre detoxfaser.
 • Känna till hormoners och signalsubstansers påverkan på beteende, sömn, hunger & mättnad och ​samt på motivation/koncentration
 • Skapa individuella och unika lösningar som verkligen fungerar

Kursledare

Anna Hallén Buitenhuis. Med utbildning i basmedicin, hälsocoach, kostrådgivare samt (pågående) kandidat i biomedicin med titeln Hälsovetare.

Vår människokropp är en mycket gammal ”maskin” som inte uppskattar nya dieter och nya molekyler. Att arbeta som Kostrådgivare med bas i stenålderskost, ny forskning och kunskapen att allt hänger ihop ger dig en unik möjlighet att verkligen skapa en hälsosam förändring som fungerar.

Denna utbildning visade sig ge mig mer kunskap och inspiration än jag någonsin kunnat önska. Den gav mig kunskapen om helhet, fakta och styrkan att tänka själv.
Nadja Öström

Diplomerad kostrådgivare

Vanliga frågor

Vilar utbildningen på forskning?
Ja, på forskning, grundläggande biokemi och beprövad erfarenhet. Utbildningen är tvärvetenskaplig vilket gör att forskningen och den sammanfattade kunskapen kommer från många olika discipliner. Utbildningen bygger på artegenkost.
Hur fungerar utbildningen?
Löpande intag. Du har 12 månader på dig att påbörja din utbildning efter anmälan och betalning . Utbildningen till kostrådgivare beräknas till en termin, men du har upp till 12 månader på dig att slutföra utbildningen efter inlämning av första uppgiften. Du kan arbeta heltid under kursens gång men behöver avsätta lediga kvällar och helger för att skapa en god kunskap och förståelse. Du har alltid tillgång till mig i en FB-grupp för frågor och diskussioner mellan dina nio inlämningsuppgifter. Du sitter var du vill i världen. Du behöver tillgång till FB. Du behöver ingen ”extra bra” dator”, utan alla föreläsningar är inspelade på film.
Hur många gånger kan jag se föreläsningarna?
Alla föreläsningar är inspelade och du kan se de hur många gånger som helst, även efter avslutad utbildning.
Hur sker examineringen?
Efter var föreläsning skickar du in angiven uppgift som rättas så du kan gå vidare. Kursen avslutas med en hemtenta och du får diplom med titeln Diplomerad Kostrådgivare. Krav på att alla uppgifter & inlämningar är genomförda och godkända. Avslutning senast 12 månader efter start
Erbjuder ni finansiering?

Ja, genom Human Finans erbjuds du räntefri avbetalning.

Vad gäller vid avbokning?
Vid distansutbildning är anmälan direkt bindande då du får tillgång till hela kursen direkt. Detta innebär att kursen ses som påbörjade och ångerrätten förbrukad.