Licensierad Stresscoach 50/50

I vår utbildning till licensierad Stresscoach är fokuset på helhet och balans för att skapa hälsa – en kunskap baserad på ACT, HPA-axeln, biokemi och kroppens fysiska reaktioner på stress

50/50 är helt nytt koncept där du startar och avslutar utbildningen IRL. Mellandelen är på distans. Den stora fördelen är att du startar tillsammans med Anna, får avsluta med dina klasskamrater, samtidigt som du slipper resor och hotell i distans-delen.

Som Licensierad Stresscoach får du en för Sverige helt unik kunskapsbredd, där du både har förståelse för vad som händer i kroppen vid stress och hur du behandlar stressen genom ACT och andningsövningar. Du får även kunskap om hur du tar hand om fysiska skador och problem som uppstår vid stress såsom sömn, mage och värk.

ACT – Acceptance and Commitment Therapy är positiv psykologi med fokus på ”här och nu” samt vad som är viktigt och värdefullt för dig. Den har utvecklats för att minska stress, främja psykisk flexibilitet och kreativitet samt stärka individer att ta steg i riktning mot vad som är viktigt i livet.

Utbildningen är kvalitetssäkrad och godkänd av Kroppsterapeuternas Yrkesförbund.

Kommande utbildning

Licensierad Stresscoach 50/50 2024

En blandning av distans och på plats i ett helt nytt koncept.

Utbildningsdatum:
SC2024 – Stockholm
Block 1: 21-25 augusti 
Block 3: 20-24 november 
(9:00-16:00, alla dagar – även den sista.)

Block 2: Distans, elevcoachning & inlämningsuppgifter.

Plats:
Luntmakargatan 52, Stockholm

Pris:

NYTT SÄNKT PRIS 2024: 25 000 kr ink moms
(Ordinarie pris 29 330,- (23 464,- ex moms)

licensierad stresscoach

Utbildningens innehåll

Block 1
ACT – acceptens and commitment therapy
Psykologiska och kemiska orsaker bakom stress
Stresshantering
Coachrollen & coachning
Hjärnan, signalsubstanser & andningens betydelse
HPA-axeln och OAT-axeln
Övningar och ACT från verkligheten med Sandra

Block 2 (på distans)
ACT för stresshantering
Coachning med övningsklienter

Block 3
Sömnen och kosten
Stressens påverkan på mage, värkt, sömn & energi
Mindfulness
Rörelse/träningens påverkan på stress
Alkohol & socker vid stress med Frida & Charlotte

Block 4 (bonus & på distans)
Marknadsföring
Lymfsystemet

Obligatorisk litteratur

  1. Tid att leva. F Livheim, D Ek, B Hedensjö*
  2. ACT Helt enkelt. Russ Harris

  3. Hjärnstark. Anders Hansen

Kurslitteraturen ingår inte i avgiften.

*Innehåller en 10-veckors självterapi av ACT som ska redovisas

Rekommenderar även Depphjärnan: varför mår vi så dåligt när vi har det så bra? av Anders Hansen.

Efter genomgången utbildning till 
Licensierad Stresscoach kan du:

  • Minska stressen och ge konkreta verktyg för att skapa större balans genom kunskap i fysiologi.
  • Hur hjärnan fungerar, signalsubstanser, HPA-axeln kopplad till OAT-axeln.
  • Den bakomliggande kunskapen om hur andning, kosten och sömnen påverkar vårt nervsystem samt tekniker för att öka sömnens kvalité.
  • Hur nervsystemet påverkar både sömn och värk och hur en tanke kan skapa fysiska sjukdomar.
  • Tekniker för att lindra vid värk, IBS & utmattning.

Naturligtvis kommer du även ha både kunskap och en stor verktygslåda av både mentala och kemiska tekniker för att förändra och skapa lösningar som verkligen fungerar. Du kommer att kunna arbeta både mot företag och privata klienter, enskilda och grupper.

stress adhd hjärna

Lärarteam

Anna Hallén Buitenhuis – Socionom med ACT-kompetens, gymnasielärare, ICF certifierad coach samt många utbildningar inom hälsa såsom massör, personlig tränare, träningsinstruktör, basmedicin, hälsocoach, Mediyogainstruktör mm.

Sandra Grimbeck – Stresscoach med ACT-kompetens som har stor kunskap inom kost och livsstil såsom Kostrådgivare och Livsstilskonsult. Hon driver en Stress och Livsstilsmottagning där hon tar emot sina klienter och du hittar henne på Sandragrimbeck.se

Charlotte Schön Poulsen – Alkohol och drogterapeut, Hälsovägledare med stor kunskap inom kost och stress såsom kostrådgivare och livsstilskonsult.

Frida Sandin – Folkhälsovetare med beteendeinriktning, Holostic Addiction medicin (HAM) terapeut (Bittens Addiction) samt stor kunskap inom kost och stress såsom kostrådgivare och livsstilskonsult. Charlotte och Frida hittar du på Levasockerfri.se

Denna utbildningen fokuserar på orsaken bakom stress & lösningar för symptomen som uppkommer. Som Lic. Stresscoach får du en för Sverige helt unik kunskapsbredd, där du får förståelse för vad som händer i kroppen vid stress, både mentalt & fysiskt.

Att gå Annas utbildningar är det bästa jag gjort. Jag utbildade mig frisk från en svår utbrändhet och har lyckats få livet tillbaka och kan nu hjälpa andra. Utan Anna hade jag fortfarande varit sjuk, då sjukvården inte kunde hjälpa mig. De hittade inget fel på mig, fast jag inte mådde bra.

Tess Cederholm

Licensierad Stresscoach

Vanliga frågor

Vad är ACT?

ACT – Acceptance and Commitment Therapy är positiv psykologi med fokus på ”här och nu” samt vad som är viktigt och värdefullt för dig. Den har utvecklats för att minska stress, främja psykisk flexibilitet och kreativitet samt stärka individer att ta steg i riktning mot vad som är viktigt i livet.

ACT fokuserar på att lämna begränsande tankar och i stället ge sig ut och leva livet. ACT har fokus på vad som känns viktigt och värdefullt så som ”Vem vill du vara, vad vill du vara och vad vill du göra?” Du har ca 251 596 800 sekunder i detta liv, vad är viktigt för dig? Vad vill du fylla dessa med. Det är dock viktigt att ens livsvärden inte förvandlas till regler som ska uppfyllas, då regler snabbt innebär kontroll, möjlighet att misslyckas samt begränsningar.

Hur fungerar utbildningen?

Vi träffas under en vecka och du lär dig grunderna. Därefter har du egenstudier under ca 3 månader med övningsklienter, skriftligt arbete om ACT samt en erfarenhetsuppgift på 10 veckor med övningar i ACT.

Som avslutning ses vi under en vecka och knyter ihop säcken med repetition, ny kunskap och examinering genom en tenta.

Alla dagar finns såsom kortare föreläsningar och kan ses i efterhand.

Vad är unikt med denna stresscoachutbilning?

Förutom den mentala delen om HPA-axeln, stresshanteringstekniker och ACT får du även kunskap om hur stressen påverkar oss fysiskt samt hur du med enkla redskap kan påverka IBS, värk, sömn och stressrelaterade hudproblem.

Du får kunskap i att både söka orsak och tekniker för symtombehandling.

Hur sker examineringen?

Inlämning av uppgifter från det som benämns som ”mellanperiod på distans” samt en avslutande tenta.

Erbjuder ni finansiering?

Ja, genom Human Finans erbjuds du räntefri avbetalning.

Vad gäller vid avbokning?

Finstilt men läsbart
Anmälningsavgiften på 3500 kr betalas in mot faktura. Anmälningsavgiften återbetalas inte vid avbokning.

Utan läkarintyg
Vid avbokning senast 60 dagar innan kursstart återbetalas avgiften, minus anmälningsavgiften. Vid avbokning därefter sker ingen återbetalning.

Med läkarintyg
Vid avbokning senast 14 dagar innan kursstart återbetalas avgiften minus anmälningsavgiften. Anmälningsavgiften är då innestående och dig tillgodo i 12 månader och du kan boka på ny utbildning inom den tiden. Vid avbokning senare sker ingen återbetalning, men kursavgiften får användas inom 12 månader för valfri utbildning.

Inställd utbildning
Vi för få deltagare kan utbildningen till hälsocoach ställas in utan kompensation. Hela avgiften, inklusive anmälningsavgift, betalas naturligtvis tillbaka. Du kan också välja att flytta över din anmälan till Hälsocoach på distans.