ADHD coach, distansutbildning

Bli ADHD coach med oss! Vi erbjuder en unik utbildning om kreativa hjärnor, möjligheter & lösningar.

Fokus på helheten – kostens påverkan, inflammationer, bemötande, signalsubstanser, rörelse, stress, tekniker, skolan/arbetet styrkor, inlärningsstilar, tarmen och mycket mer. Utbildningen utgår ifrån funktionsmedicinska principer, vilket betyder att du utbildas i att söka och förstå grundorsaken till variationen och problematiken.

Utbildningen har fokus på ADHD och ADD. Diagnosmanualen, DSM 5, som används för att sätta diagnos har sammanfattat ADHD/ADD som ett problem, ett hinder och en brist – men det är så oerhört mycket mer. Det är kreativitet, hyperfokus, tusen unika tankar, energi och en massa lösningar utanför boxen.

Att arbeta som ADHD coach innebär att du kan påverka, stärka och förändra – du kan skapa möjligheter, en fungerande vardag, trygghet och glädje för både barn, vuxna, föräldrar och skola.

Kommande utbildning

 

ADHD coach distansutbildning sep-2024

Tid: Zoom Tisdagar 18:15 – max 21:00

Block 1: vecka 36-47 (Uppehåll 38 & 40) 
Block 2:  vecka 2-11
Block 3: vecka 14-24

Block 4:  Förinspelade föreläsningar
(Träff Zoom 26 augusti för avslutning)

Pris

Nu sänkt pris: 39 990,- (31 992 ex moms)

Följ gärna podden ”Vi snackar ADHD”.

ADHD coach distansutbildning jan-2025

Tid: Zoom Onsdagar 18:15 – max 21:00

Block 1: vecka 2 – 11 
Block 2:  vecka 12 – 21
Block 3: vecka 32 – 43
Block 4:  Förinspelade föreläsningar
(Träff Zoom 10 december för avslutning)

Det kan bli ändringar i veckonummer för 2025. definitivt schema sätts hösten 2024

 

Utbildningens innehåll

Block 1: BAS I – VAD ÄR ADHD/ADD? Hjärnan med biokemiska förklaringar, signalsubstanser och  rörelsens betydelse. Styrkor & svagheter samt tekniker och möjligheter. Introduktion av coachning & rådgivning.

Block 2: BAS II – Kostens betydelse.  Exekutiva funktioner & sociala kompetenser. Inlärningsstilar.

Block 3: BAS III – Sömn, tarm och levern.  Fördjupning i signalsubstanser.  Droger, beroende och mobiler. Självförtroende & självkänsla. Gästföreläsare om autism.

Block 4: FÖRDJUPNING (inspelade föreläsningar) –  Familjecoaching, . ADHD hos tjejer. Explosiva barn. Hemmasittare. Fördjupning i tekniker, coachning & coachrollen. Företagande och marknadsföring för att du ska vara redo att börja arbeta med detta dag ett efter examen.

Syfte: Fokus är satt på alla spännande möjligheter samt de unika styrkor som finns i ADHD och ADD. Saker som många andra ser som brister och problem. Tillsammans hittar och skapar vi tekniker för att göra dessa till framtida förmågor och fördelar.

 • Att prata för mycket kanske ses som ett problem i skolan med är en underbar styrka som lärare, föreläsare och guide. Att prata för högt och för intensivt är perfekt som skådespelare och i armén.
  Hyperfokus och specialintressen kallas ibland för “bubblan” men är en underbar förmåga för en forskare, författare och även för en egen företagare som får arbeta med det som intresserar mest.
  Gåvan att tänka utanför boxen, extra energi och även “myror i brallan” är kanske inte de bästa förmågorna i skolans värld, men det kommer att bli starka fördelar i framtiden för att skapa utveckling, innovation, problemlösning, kreativa och nya lösningar.

Du kommer att lära dig var din/ din klients unika hjärna kommer till sin rätt, utvecklas, trivs och lyckas. Tillsammans kommer vi hitta och skapa tekniker, just för dig/din klient, för att hantera prokrastinering, ilska, brist på koncentration och andra ting som du upplever som hinder och problem i livet och i vardagen.

Är du redo för förändring? Är du redo för att skapa förändring? Att skapa ett helt nytt sätt att tänka? Är du nyfiken på att lära dig hur hjärnan fungerar? Att på djupet förstå? Och att tillåta att du/din klient utvecklas till sin fulla potential och kapacitet? 

Övningsklienter

Obligatorisk litteratur

Energibarn 2.0 – Anna Hallén, ISBN 9789082729603
Fördel ADHD – Anders Hansen, ISBN 9789174246605

Kurslitteraturen ingår inte i avgiften.

Rekommenderar även Skärmhjärna av Anders Hansen och Så funkar ADHD av Jessica Röttger och Anna Hallén Buitenhuis – dessa är inte obligatoriska.

Efter genomgången utbildning till ADHD coach kan du:

 • Ge anpassade kostråd som skapar lugn i hjärnan och en bättre sömn.  Kunskapen bygger på vetenskaplig grund, evolution och artegen naturlig glutenfri kost.
 • Ha grundläggande kunskap om tarmens betydelse vid ADHD/ADD.
 • Skapa lösningar för koncentration, motivation, beteende samt vid inlärning.
 • Ha kunskap om rörelsens betydelse för hjärnan, exekutiva förmågor och övningar för att öka klientens sociala kompetenser.
 • Ha kännedom om stressens betydelse för sömn, magen och hjärnans funktioner.  Samt ha verktyg och tekniker för att kompensera brister.
 • Känna till signalsubstansers påverkan på beteende, sömn, motivation, vilja och koncentration samt ha kompetens för att skapa individuella lösningar.

Kursledare

Anna Hallén Buitenhuis – Socionom med ACT-kompetens, gymnasielärare (handels & administration), ICF certifierad coach samt ADHD coach (ADDCA). Författare till böckerna; Energibarn 2.0 samt Så funkar ADHD.

Handledning vid din ADHD-coachning

10 timmars grupphandledning i coachning erbjuds under utbildningens gång. Alla träffar är på Zoom. 

Att vara ADHD coach är oerhört mycket mer än att förmedla kunskap och fakta. Att vara ADHD coach innebär att du kan påverka och förändra – du kan skapa möjligheter, trygghet och glädje för både barn, vuxna, föräldrar och skola.

Anna har en stor kunskap i adhd/add då hon själv har det och har en stor förståelse och kan förklara på ett bra sätt som alla förstår. Ingen dag har varit den andra lik och man har fått en gedigen utbildning som gör att vi som går ADHD-coach kommer vara de bästa på marknaden tack vare Annas kunskaper och engagemang.

Camilla Bjällebo

ADHD coach

Vanliga frågor

Vilar utbildningen på forskning?

Ja, på forskning, grundläggande biokemi och beprövad erfarenhet. Utbildningen är tvärvetenskaplig vilket gör att forskningen och den sammanfattade kunskapen kommer från många olika discipliner. Signalsubstanser landar i biokemin, inlärning inom specialpedagogiken, exekutiva förmågor och sociala kompetenser från psykologin. Samtalstekniker presenteras i flera olika former. Allt från MI (motiverande samtal) och ACT (acceptance and commitment therapy) till coachning. Styrkor har sin grund i forskningen bakom Via Character.

Hur många gånger kan jag se föreläsningarna?

Alla föreläsningar sker live på Zoom, men spelas in och du kan se dem hur många gånger som helst. Närvaro på föreläsningarna är viktig. Detta så du kan både fråga och ifrågasätta samt dela med dig av egna erfarenheter och kunskaper. Erfarenheten visar att de som försöker titta bara på de inspelade föreläsningarna kommer efter och får svårt att hinna i fatt.

Är utbildningen bara med fokus på barn?

Nej, utbildningen har fokus på barn, tonåringar, unga vuxna och vuxna. Du väljer själv efter genomgången utbildning vilken målgrupp du önskar arbeta med.

Utbildningen har fokus på att skapa fördelar av personligheten ADHD/ADD:

 • Pratar mycket – besvärligt i skolan. Magiskt som lärare eller föreläsare.
 • Pratar intensivt – besvärligt i skolan. Underbart som föreläsare, skådespelare eller inom militären.
 • Ett specialämne – oroväckande i skolan. En förutsättning för att bli bäst på marknaden som egen företagare, forskare eller författare.
 • Hyperfokus – kallas ofta negativt för ”bubblan”. Är stället där du får extremt mycket gjort (eller inget, för du gör något bara för skoj skull och tiden försvinner).
 • Ifrågasätter – inte uppskattat i skolan. Skapar utveckling, förändring och nya lösningar.
 • Energisk & pigg – benämns som ”myror i brallan” i skolan, men en tillgång som vuxen om hjärnan och kroppen får bo i rätt miljö. Här hittar vi många elitidrottare, äventyrare och hantverkare.
 • Gåvan att tänka utanför boxen – irriterar tyvärr många lärare i skolan. Skapar möjlighet till innovation, forskning, nytänkande, problemlösning och kreativt skapande. Allt från konstnärer och musiker till hantverkare och professorer.
Hur sker examination?
Under block 1-3 finns obligatoriska inlämningsuppgifter. Dessa tillsammans med redovisning av elevcoachning samt skriftlig sammanställning av den obligatoriska litteraturen är dina examineringskrav. Block 4 innehåller inga inlämningar.
Erbjuder ni finansiering?

Ja, genom Human Finans erbjuds du räntefri avbetalning.

Vad gäller vid avbokning?

Finstilt men läsbart
Anmälningsavgiften på 3500 kr betalas in mot faktura vid anmälan för att garantera din plats. Denna återbetalas inte vid avbokning.

Utan läkarintyg
Vid avbokning senast 60 dagar innan kursstart återbetalas avgiften, minus anmälningsavgiften. Vid avbokning därefter sker ingen återbetalning.

Med läkarintyg
Vid avbokning senast 14 dagar innan kursstart återbetalas avgiften minus anmälningsavgiften. Anmälningsavgiften är då innestående och dig tillgodo i 12 månader och du kan boka på ny utbildning inom den tiden. Vid avbokning senare sker ingen återbetalning, men kursavgiften får användas inom 12 månader för valfri utbildning.

Inställd utbildning
Vi för få deltagare kan utbildningen ställas in utan kompensation. Hela avgiften, inklusive anmälningsavgift, betalas naturligtvis tillbaka.