adhd coach

ADHD coach, distansutbildning

Bli ADHD coach med oss! Vi erbjuder en unik utbildning om kreativa hjärnor, möjligheter & lösningar.

Fokus på helheten – kostens påverkan, inflammationer, bemötande, signalsubstanser, rörelse, stress, tekniker, skolan/arbetet styrkor, inlärningsstilar, tarmen och mycket mer. Utbildningen utgår ifrån funktionsmedicinska principer, vilket betyder att du utbildas i att söka och förstå grundorsaken till variationen och problematiken.

Utbildningen har fokus på ADHD och ADD. Diagnosmanualen, DSM 5, som används för att sätta diagnos har sammanfattat ADHD/ADD som ett problem, ett hinder och en brist – men det är så oerhört mycket mer. Det är kreativitet, hyperfokus, tusen unika tankar, energi och en massa lösningar utanför boxen.

Att arbeta som ADHD coach innebär att du kan påverka, stärka och förändra – du kan skapa möjligheter, en fungerande vardag, trygghet och glädje för både barn, vuxna, föräldrar och skola.

Kommande utbildning

ADHD coach distansutbildning 2024

Tid: Zoom Onsdagar 18:15 – max 21:00

Block 1: vecka 2 – 11 
Block 2:  vecka 12 – 21
(vecka 18 är föreläsningen på tisdag)
Block 3: vecka 32 – 43
(Uppehåll v. 38 & v. 40)
Block 4:  Förinspelade föreläsningar
(Träff Zoom 11 december för avslutning)

Pris

Nu sänkt pris: 39 990,- (31 992 ex moms)

Följ gärna podden ”Vi snackar ADHD”. 

Utbildningens innehåll

Block 1: BAS I – VAD ÄR ADHD/ADD? Hjärnan med biokemiska förklaringar, signalsubstanser och  rörelsens betydelse. Styrkor & svagheter samt tekniker och möjligheter. Introduktion av coachning & rådgivning.

Block 2: BAS II – Kostens betydelse.  Exekutiva funktioner & sociala kompetenser. Inlärningsstilar.

Block 3: BAS III – Sömn, tarm och levern.  Fördjupning i signalsubstanser.  Droger, beroende och mobiler. Självförtroende & självkänsla. Gästföreläsare om autism.

Block 4: FÖRDJUPNING –  Familjecoaching, . ADHD hos tjejer. Explosiva barn. Hemmasittare. Fördjupning i tekniker, coachning & coachrollen. Företagande och marknadsföring för att du ska vara redo att börja arbeta med detta dag ett efter examen.

Övningsklienter

Obligatorisk litteratur

Energibarn 2.0 – Anna Hallén, ISBN 9789082729603
Fördel ADHD – Anders Hansen, ISBN 9789174246605

Kurslitteraturen ingår inte i avgiften.

Rekommenderar även Skärmhjärna av Anders Hansen och Så funkar ADHD av Jessica Röttger och Anna Hallén Buitenhuis – dessa är inte obligatoriska.

Efter genomgången utbildning till ADHD coach kan du:

 • Ge anpassade kostråd som skapar lugn i hjärnan och en bättre sömn.  Kunskapen bygger på vetenskaplig grund, evolution och artegen naturlig glutenfri kost.
 • Ha grundläggande kunskap om tarmens betydelse vid ADHD/ADD.
 • Skapa lösningar för koncentration, motivation, beteende samt vid inlärning.
 • Ha kunskap om rörelsens betydelse för hjärnan, exekutiva förmågor och övningar för att öka klientens sociala kompetenser.
 • Ha kännedom om stressens betydelse för sömn, magen och hjärnans funktioner.  Samt ha verktyg och tekniker för att kompensera brister.
 • Känna till signalsubstansers påverkan på beteende, sömn, motivation, vilja och koncentration samt ha kompetens för att skapa individuella lösningar.

Kursledare

Anna Hallén Buitenhuis – Socionom med ACT-kompetens, gymnasielärare (handels & administration), ICF certifierad coach samt ADHD coach (ADDCA). Författare till böckerna; Energibarn 2.0 samt Så funkar ADHD.

Handledning vid din ADHD-coachning

Camilla Eklund Engvall – gymnasieläraren och ADHD coachen med egen ADHD-diagnos, som brinner för att hjälpa, lära, lyfta och stötta människor till att nå sina drömmar och mål.

Du hittar mer om Camilla här:
www.wildtribes.se
www.facebook.com/camasdrag

Att vara ADHD coach är oerhört mycket mer än att förmedla kunskap och fakta. Att vara ADHD coach innebär att du kan påverka och förändra – du kan skapa möjligheter, trygghet och glädje för både barn, vuxna, föräldrar och skola.

Anna har en stor kunskap i adhd/add då hon själv har det och har en stor förståelse och kan förklara på ett bra sätt som alla förstår. Ingen dag har varit den andra lik och man har fått en gedigen utbildning som gör att vi som går ADHD-coach kommer vara de bästa på marknaden tack vare Annas kunskaper och engagemang.

Camilla Bjällebo

ADHD coach

Vanliga frågor

Vilar utbildningen på forskning?

Ja, på forskning, grundläggande biokemi och beprövad erfarenhet. Utbildningen är tvärvetenskaplig vilket gör att forskningen och den sammanfattade kunskapen kommer från många olika discipliner. Signalsubstanser landar i biokemin, inlärning inom specialpedagogiken, exekutiva förmågor och sociala kompetenser från psykologin. Samtalstekniker presenteras i flera olika former. Allt från MI (motiverande samtal) och ACT (acceptance and commitment therapy) till coachning. Styrkor har sin grund i forskningen bakom Via Character.

Hur många gånger kan jag se föreläsningarna?

Alla föreläsningar sker live på Zoom men spelas in och du kan se dem hur många gånger som helst. Närvaro på föreläsningarna är viktig. Detta så du kan både fråga och ifrågasätta samt dela med dig av egna erfarenheter och kunskaper. Erfarenheten visar att de som försöker titta bara på de inspelade föreläsningarna kommer efter och får svårt att hinna i fatt.

Är utbildningen bara med fokus på barn?

Nej, utbildningen har fokus på barn, tonåringar, unga vuxna och vuxna. Du väljer själv efter genomgången utbildning vilken målgrupp du önskar arbeta med.

Utbildningen har fokus på att skapa fördelar av personligheten ADHD/ADD:

 • Pratar mycket – besvärligt i skolan. Magiskt som lärare eller föreläsare.
 • Pratar intensivt – besvärligt i skolan. Underbart som föreläsare, skådespelare eller inom militären.
 • Ett specialämne – oroväckande i skolan. En förutsättning för att bli bäst på marknaden som egen företagare, forskare eller författare.
 • Hyperfokus – kallas ofta negativt för ”bubblan”. Är stället där du får extremt mycket gjort (eller inget, för du gör något bara för skoj skull och tiden försvinner).
 • Ifrågasätter – inte uppskattat i skolan. Skapar utveckling, förändring och nya lösningar.
 • Energisk & pigg – benämns som ”myror i brallan” i skolan, men en tillgång som vuxen om hjärnan och kroppen får bo i rätt miljö. Här hittar vi många elitidrottare, äventyrare och hantverkare.
 • Gåvan att tänka utanför boxen – irriterar tyvärr många lärare i skolan. Skapar möjlighet till innovation, forskning, nytänkande, problemlösning och kreativt skapande. Allt från konstnärer och musiker till hantverkare och professorer.
Hur sker examination?
Under block 1-3 finns obligatoriska inlämningsuppgifter. Dessa tillsammans med redovisning av elevcoachning samt skriftlig sammanställning av den obligatoriska litteraturen är dina examineringskrav. Block 4 innehåller inga inlämningar.
Erbjuder ni finansiering?

Ja, genom Human Finans erbjuds du räntefri avbetalning.

Vad gäller vid avbokning?

Finstilt men läsbart
Anmälningsavgiften på 3500 kr betalas in mot faktura vid anmälan för att garantera din plats. Denna återbetalas inte vid avbokning.

Utan läkarintyg
Vid avbokning senast 60 dagar innan kursstart återbetalas avgiften, minus anmälningsavgiften. Vid avbokning därefter sker ingen återbetalning.

Med läkarintyg
Vid avbokning senast 14 dagar innan kursstart återbetalas avgiften minus anmälningsavgiften. Anmälningsavgiften är då innestående och dig tillgodo i 12 månader och du kan boka på ny utbildning inom den tiden. Vid avbokning senare sker ingen återbetalning, men kursavgiften får användas inom 12 månader för valfri utbildning.

Inställd utbildning
Vi för få deltagare kan utbildningen ställas in utan kompensation. Hela avgiften, inklusive anmälningsavgift, betalas naturligtvis tillbaka.