Tyvärr är många allergiska mot bra saker. Ännu mer tyvärr tror många att du kan undvika ATT BLI allergisk genom att undvika att äta de bra sakerna. Det är inte så kroppen fungerar.

I så fall skulle du undvika att vara ute i naturen för då kan du bli pollenallergiker…

Gällande djur och dammallergier har det ju visat sig att de som utsätts för djur och smuts sällan bli allergiska. Medan de som lever ett onaturligt rent liv fritt från belastningar blir allergiska. Spännande tanke.

Men är du nu redan drabbad, vad ska du göra?

Fiskallergi: Jag har inte hört om någon som är fiskfettallergisk utan alla är fiskproteinallergiska. Fiskproteinet kan du klara dig utan. Ät ägg och kött. Men fiskfettet (omega 3) kan du inte klara dig utan. Leta upp en Omega 3 leverantör som garanterar att deras produkt är proteinfritt, så kan du sen äta dubbel dos omega 3 och må strålande.

Äggallergi: Det finns inget i ägg som du inte kan få på annat vis. Ät fisk, kött och kyckling.

Mjölkallergi: Detta gäller alltid mjölkproteiner. ( Tål du inte laktos är det en helt annan sak.) Ta bort alla mejeriprodukter. Det finns inget i mejeriprodukter som din kropp kommer att sakna. Vi är ju egentligen inte designade för att äta mejeriprodukter alls, vi väljer bara de för att de är så goda och inte gör så stor skada. Tänk dock på att många av ersättningsprodukterna är rena skräpet…

Goda röror till köttbiten gör du enkelt på mosad avokado. Drick vatten. Väljer du vegetabiliska alternativ så tänk på att du får överdrivet med omega 6i dig. Kompensera med omega 3.

Laktosintolerant: Din kropp fattas en enzym som kan dela laktosen. Det finns laktosfria mejeriprodukter. Välj dem.

Nötallergi
: Välj frön för alla mineralers skull. T ex pumpakärnor. MEN de innehåller lite för mycket omega 6 så kompensera med extra omega 3. (Vi är inte fröätare av naturen…)

Allergisk mot frukt? Ja välj bort dem. Det finns inget i frukt som kroppen saknar eller inte kan få på annat vis.
Har jag glömt något?