Har du förminskat din magsäck?

Tyvärr läser vi bara succéstories gällande magoperationer. Hon eller han har äntligen rasat 35 kilo i vikt på ingen tid. Det är det bästa de någonsin har gjort. Rekommenderar det varmt till alla. Äntligen något som fungerar!

Sen går det 5 år. De sista 20 kilona sitter som berg. Några har lyckats gå upp något av de 35 kilona. Många kräks var dag. Mycket går inte längre att äta. Kött är svårt att få ner. Näringsbristen är en faktor. Vitaminbrist och mineralbrist likaså. Tröttheten är konstant. Lyckan är inte längre lika tydlig. Man är fortfarande fet och mår nu samtidigt fysiskt  mycket dåligt.

Nu är det ingen som hamnar i tidningen längre.

Vem vill visa upp ett misslyckande?

Flera kommer till mig i förtvivlan. Livskvalitén är usel. Vikten fortfarande för hög, men värst av alla: självförtroendet är totalt i botten. Inte ens detta fungerade. Många känner sig helt värdelösa.

I början frågade jag upprört om de inte fick hjälp av sjukhuset nu när de hade problem. Men svaren jag fick var att HADE de bara gjort som sjukhuset sagt så HADE det fungerat. ”Kom tillbaka när du gör som vi säger!!” Och vad är det de ska göra? Jo, äta mycket kolhydrater med lite kalorier. Äta lite fett. Vilket gör att de är ständigt hungriga med näringsbrist. Samt ständigt extremt sugna… Smygätandet är ett faktum. Ångesten bara väller över.

Känner du igen dig? Eller har en vän som kämpar på detta vis? Nu är det dags att ni gaddar ihop er. Ni är nämligen många fler än ni tror. Inte det minsta misslyckade, bara fullt normala. Att kräva att ni ska kämpa med ångest, hunger och sötsug i 30-50 år är inte realistiskt.

Hoppas att du vill och vågar skriva några rader på bloggen. Eller skicka mig ett privat mail. Så ska jag försöka att koppla ihop er och om ni sen vill så hjälper jag er här på bloggen. (Så alla som behöver det  kan hänga på)

Finns det en lösning? Klart det finns. Det som dock är det allra viktigaste att lyfta här, är att ALLA som gått så långt som till en magoperation har ett kolhydratberoende. Punkt. Japp, nu tog min flexibilitet slut. Ingen VILL äta sig så tjock, det gör man bara för att det inte finns något annat val när man står under beroendet. Samma tanke som att INGEN vill bli alkoholist och förlora familj, hem och jobb.

Detta gör att lösningen som vi kommer att jobba med är INGA undantag, någonsin. Är du beredd? Jag är….