Jag hör så ofta – ”Du måste lära dig säga nej!”

Gissar på att du också både hört och sagt dessa ord.

Tror dock att det är dags att lägga till -”Du måste börja att vänligt acceptera när andra är självsnälla och säger nej – även när det är ett nej till dig” 

Jag försöker leva som jag lär. Är vänlig och omhändertagande om mig själv. Hinner jag inte får andra vänta, så jag inte väljer att köra slut på mig själv. Precis som rådet jag får av alla.

Men några av de som får vänta vill att rådet ska gälla alla utom de själva. ”Jag vet att du har mycket att göra men bara en fråga…”

Eller den allra bästa: ”HALLÅ!! har du fått mitt mail?” som skickas både på mail, på min privata messenger och ibland även per SMS.

Hur ska vi alla kunna säga ”nej” och minska stressen om vi behåller kraven på andra? Hur tänkte vi då?

Nej, kanske dags att vi varmt, vänligt och ödmjukt börjar att uppmuntra andras ”nej”. Berömma när vi får vänta en extra dag och se att detta är en cirkel.

Vi behöver bromsa hela cirkeln samtidigt. Det går inte om en tar ansvar – för då blir denna en anklagad för att vara en bromskloss.

Jag når på denna profil ut till 5000 varav ca 4800 är kvinnor. Om vi alla bromsar lite idag och alla delar inlägget så alla era kompisar gör samma sak – ja då kommer december att bli en underbar månad och starten på vårt nya liv.

Hänger du på?