Gluten… ett växtgift som är helt onaturligt för oss. Och ändå är det såååå farligt att ta bort det. Jag blir vansinnig!
 
Jag tror problemet är att gluten blir till glutenmorfin och många är beroende av detta. Därför slåss det med näbbar och klor – Ta inte min drog! Och gör den absolut inte till något onyttigt….
 
Och detta med att ”du får inte sluta med gluten på eget bevåg, du måste göra det i samråd med sjukvården”
 
Va?
 
Nu har de mer otur när de tänker än vanligt.
 
Om du inte äter gluten så är du inte sjuk. Och sjukvården kan bara hjälpa dig om du är sjuk…
 
Så om du inte äter gluten kan sjukvården inte se (mäta) om du kan eller inte. Och du kan inte få en diagnos, för du är ju inte sjuk.
 
Om du äter gluten så du blir sjuk så kan läkaren nu berätta att du är sjuk (vilket du redan vet.)
 
Och sen säger läkaren att du nu aldrig mer får äta gluten (vilket var valet du redan hade gjort själv innan) Så ger han dig en ”diagnos”.
 
MEN nu kan du få skattepengar för att köpa ”skit-hitte-på-bröd & pasta” proppfullt med majsmjöl och potatismjöl så du nu ökar risken för diabetes typ 2.
 
(Har detta redan hänt? Jodå. Och nu letar de efter den gemensamma GENEN för varför ceilakigänget får diabetes. Ska vi skratta eller gråta?)
 
Har du ingen diagnos så får du baka och betala själv.
 
Så diagnosen är till för att du ska kunna få skattepengar till ”mackor” och ”pasta” för det är synd om dig som inte kan äta detta. På fullaste allvar! Medan unga barn med diabetes typ 1 inte kan få insulinpump för skattepengar, så har vi råd att köpa ”hittepåmackor” till celiakigänget…
 
Nej, jag skämtar tyvärr inte.
 
Annars blir lösningen samma med eller utan diagnos – Ät inte gluten!
 
Tyvärr har vår skola i Sverige bestämt att barn MÅSTE äta sig sjuka för att få möjlighet att blir friska. Att äta sig friska genom frivillig glutenavhållsamhet är inte okey.
 
Tänk så oändligt många timmar vi tvingas stjäla från sjukvården för de som verkligen behöver den. För alla de där tiden tickar ut för en allvarlig sjukdom där sjukvården är livsviktig…
 
Men skolan kräver tyvärr ofta ett ”intyg” på något som föräldrarna och barnet redan vet.
 
Och ännu bättre – sjukvården vet att de missar att diagnosticera 2/3. Japp, de missar 2 av 3… enligt en studie de själva har gjort.
 
Så mår du dåligt av gluten och de säger att det gör du inte alls, så kan du mycket väl vara bland den 2/3 som de missar.
 
Men du får absolut inte prova att bli frisk på eget bevåg….
 
Nä, nu måste jag göra nåt annat och få ner pulsen lite. Detta upprör mig. Mycket.