”Anna, vad har du för utbildning?”

Vad är min kompetens är nog en bättre fråga.

1 Jag gick naturvetenskaplig linje då jag tycker att matte, kemi, fysik & biologi är oerhört intressant och ganska så lätt.

2 Jag är en spets”patient” med stor nyfikenhet & egen erfarenhet.

3 2001-2001  1 årig Hälsocoachutbildning med 1 termin anatomi.

4 Självstudier i näringsfysiologi och biokemi dagligen i 20 år samt Basmedicin 30 hp.

5 Kostrådgivare steg 1 & 2. Personlig tränare.

6 Lärare och kursansvarig för Malmö för  MF utbildningar. (Nu: Paleoinstitutet) Jag arbetade som lärare i näringslära, näringsfysiologi och träningsfysiologi på deras utbildningar fram till 2012.

7 Erfarenheter av klienter sen 2004, vilket till dags datum ger mig drygt 15 års samlad erfarenhet.

8 Jag har läst 15 hp Livets Kemi, 7,5 hp Hälsovetenskap och snart 15 hp anatomi & fysiologi

9 Sen 2012 har jag utbildat kostrådgivare, hälsocoacher, stresscoacher och på senare tid lymfologer för Anna Hallén Utbildningar med hundratals nöjda elever.

10 Jag älskar att plugga så jag är DIHM Marknadsekonom, Yrkesgymnasielärare (Malmö Lärarhögskola) och läser nu till Socionom (på Lunds Universitet – pågår) samt samtidigt läser jag på distans till ADHD-coach (1,5 år ADDCA, USA). Läser in ACT och tar just nu en fristående kurs på Yale i ”Positiv psykologi”.

Detta gör jag parallellt med att jag driver mitt utbildningsföretag Anna Hallén Utbildningar som idag har fler utbildningar.

11 Har skrivit 13 böcker och är översatt till 5 språk förutom svenskan.

Min tolkning grundar sig på.
1 Naturen är smart och har fungerat i 100 000-tals år, dess regler bör funka även idag.
2 Vi blir bara smartare och smartare, sjukvården blir bättre och bättre och vi blir sjukare och sjukare –  att fortsätta göra mer av samma är idioti. Gör om – gör rätt! Back to Basic!
3 Grundläggande biokemi, näringsfysiolog & att allt hänger ihop. Vi är inte avskärmade detaljer – vi är ett system.
4 Din verklighet – mina råd ska fungera (för de allra flesta).
5 Naturen har allt. Det finns inte magiska superprodukter som är bättre än vad vår natur har att erbjuda. Ät och lev arteget, i artegen form och artegen mängd.

Du är den överlägset bästa expert på just dig. Lär dig en massa men i slutänden – ta dina egna beslut och styr ditt liv själv. Fråga ingen annan om du får eller inte får – fråga dig själv om du vill. Fråga inte när du ska vara mätt eller hur du bör må – stanna upp och känn efter själv.

Så – ”Anna, vad har du för utbildning?”
Ja nu vet du. Och du bestämmer helt själv om jag får vara på just din lista över människor som du väljer att ha förtroende för. Jag kommer inte lägga mig tid på att övertyga någon. Jag är fullt upptagen med att lära mig ännu mer om vår kropp och vår hjärna. Jag är fullt upptagen med att få tusentals människor att må bra igen.

Du äger ansvaret över vem du vill lyssna på och vilken grund du vill landa på.
Du kan!