Var får dina signalsubstanser fullt spelrum och gör dig pigg. glad och trygg?

Jag har pratat. skrivit och föreläst en hel del om detta. Jag har skrivit en bok som heter Gnisselzonen och en som heter Energibarn 2.0 (funkar även på vuxna) som handlar om detta.
 
Jag har letat efter min plats i många år. 2005 hittade jag den. 40 år gammal, faktisk nästa prick på min födelsedag. Jag fyllde 40 den 30 augusti och den 5 september trillade polletten ner.
 
Jag startade mitt företag. Min hjärna är naturligt mycket låg på dopamin – och ännu värre; min hjärna har ett ovanligt stort behov av dopamin.
 
Dopamin är kicken i livet, koncentration, energi, glädje, nyfikenhet och vakenhet.
 
Jag vaknar var morgon med en naturligt låg nivå och min hjärna har ett mycket stort behov.
 
Som egen företagare kunde jag direkt ”ösa på”. Fylla upp dopamin och må bra. (Ja. jag behöver vila också, för att alltid fylla upp och fylla på serotonin, men det är en helt annan sak.)
 
Min hjärna har bott på rätt plats i 12,5 år. Jag vet nu hur jag ska göra för att må bra.
 

Var bor din hjärna bäst?

Jag har nu satt min hjärna i en miljö där den tvinar ihop och dör. I en lågdopamin-miljö. Men – frivilligt och jag kan när som helst ta beslutet att hoppa av.
 
Jag får massa varma, välvilliga, snälla och positiva tips på hur jag ska stimulera mig på lektionerna. Men för en person som mår bästa av noll struktur, forsränning, spänning, zipline och att föreläsa för 200 personer så räcker inte rita, fråga och anteckna mer.
 
Och du vet själv hur lätt det är när du är trött, håglös, lite ledsen och ingenting är kul – hur svårt det är att starta upp energin igen.
 
Jag gnäller inte. Jag klagar inte.
 
Jag är här frivilligt. Jag kan hoppa av när jag vill. Jag vet varför jag gör detta. Jag har ett mål.
 
Det jag gör är att släppa in dig i min hjärna. Hur fungerar en person när han/hon tvingas leva i fel miljö med hänsyn till signalsubstanserna.
 
Mitt fokus är ADHD/ADD i skolans värld. Men jag är säker på att ni är många som kan använda mina ord för att se om ”din” hjärna bor på rätt eller fel plats.
 
Vi tar sönder barn i skolans värld. De har inget val.
 
Men många vuxna går sönder för de stannar kvar i en miljö som äter upp all energi. Många vill inte ”ge upp” utan väljer att kämpa vidare till sjukskrivningen är ett faktum.

Stryk ”ge upp” ur ditt ordförråd. Byt det mot ”byt väg”.

Ge upp sitter ihop med att misslyckas.
 
Byt väg är så långt från misslyckas du kan komma – det kommer vara det läskigaste och modigaste du någonsin har gjort.
 
Och troligtvis det bästa <3
 
Var bor din hjärna bäst?
 
Jag ska bo ”fel i 3,5 år. Redan efter 2 veckor är jag trött, sover mycket, lite ledsen, extra känslig och energilös. Detta kommer bli en intressant utmaning.
 
https://www.bokus.com/bok/9789082729603/energibarn-20/