Den stora pandemin alltså? (Enligt SCB och SIR finns den inte längre)

Vad är argumenten för att Västvärlden ska stänga ner och vi ska förstöra vår ekonomi samt tillåta en ökning av mental ohälsa, självmord, kvinno- och barnmisshandel samt tillåta gamla dö övergivna och ensamma omhändertagna av rymdmänniskor som skrämmer?
Vilka argument finns och är de fakta?
1 Vi måste klippa toppen av vågen för att sjukvården annars inte orkar?
Svar: Enligt SCB ser siffrorna ut så här:
Källa, tabell 5 SCB. Avläst den 22/11-2020
V 37, dog 4 färre per dag än medelvärdet 2015-2019.
V 38. 9 färre per dag.
V 39. 3 färre per dag.
V 40. 8 färre…
V 41. 14 färre per dag…
V 42. Bara 2 färre. Men dock! Vi dör alltså MINDRE nu än snittet 2015-2019.
V 43. 20 färre dödsfall per dag.
V 44. 5 färre…
V 45. Denna kan dock fortfarande justeras så jag låter den vara osagd.
Men under ”rådande omständigheter” dör enligt SCB FÄRRE.
Vilken topp ska klippas?
Enligt SIR, svenska Intensivvårdsregisteret, så ser det ut idag såsom det har sett ut de senaste 5 åren. Ingen skillnad.
Och: (Källa: Studie av alla sjukhus- o IVA-vårdade)
– Okt. 2020 hade det lägsta antalet inskrivna på IVA på 70 månaderna (2015-2020, dvs senaste 6 åren).
– De som vårdas är antingen mindre sjuka eller vården är bättre: dödligheten för sjukhusvårdade i oktober bara var en 1/3 jämfört med i mars.
– I mars var andelen IVA-patienter av de sjukhusvårdade covid-19-patienterna 19,5 %, i oktober 9,1 %. Det är inte som i våras.
– Dödligheten 60 dagar efter inskrivning på sjukhus var i mars ca 25 %, i oktober ca 8 %. Förbättrad sjukvård eller mildare virus?
Så argument 1: Vi måste klippa toppen av vågen för att sjukvården annars inte orkar? Nej, det stämmer inte faktamässigt.
2 Vi dör som flugor?
Svar: Enligt SCB ser siffrorna ut så här:
Källa, tabell 5 SCB. Avläst den 22/11-2020
V 37, dog 4 färre per dag än medelvärdet 2015-2019.
V 38. 9 färre per dag.
V 39. 3 färre per dag.
V 40. 8 färre…
V 41. 14 färre per dag…
V 42. Bara 2 färre. Men dock! Vi dör alltså MINDRE nu än snittet 2015-2019.
V 43. 20 färre dödsfall per dag.
V 44. 5 färre…
V 45. Denna kan dock fortfarande justeras så jag låter den vara osagd.
Så, nej. Det dör ungefär samma som alltid om vi slår ut statistiken på hela året i och med att vi hade en liten överdödlighet i april.
Så argument nummer 2, Vi dör som flugor? håller inte.
3. Många blir långtidssjuka av Corona?
Svar: Ja, det verkar vara så. Men hjälper det att stänga ner Sverige? Det verkar som om dessa blev sjuka i alla fall. Både i länderna med total lockdown och i Sverige med Ullared öppet. (Dessa strategier har SAMMA siffror i flera länder, vilket också är intressant. Ex Sverige – Nederländerna/ Beligen)
Motfråga till argument 3 : Hur ska vi hjälpa alla långtids covid-sjuka om vi inte har några pengar kvar?
4. Vi måste underlätta för vårdpersonalen, de går på knä?
Ja, några sjukhus var hårt drabbade i våras. Men sjukhustälten användes aldrig. Och det var ett fåtal sjukhus med ett fåtal avdelningar som all media bevakade.
Fakta idag: (Källa: Studie av alla sjukhus- o IVA-vårdade)
– Okt. 2020 hade det lägsta antalet inskrivna på IVA på 70 månaderna (2015-2020, dvs senaste 6 åren).
Jag har även sammanfattat på min blogg att sjukvårdspersonalen har gått på knä under många år. Minns du sjuksköterskeupproret november 2019? Är det rimligt att stänga Sverige och skapa en ekonomi i botten när vi behöver satsa på vårdpersonalen? Var ska vi få pengarna i från då?
5 Men testerna visar att smittan nu ökar.
Svar: Testerna visar inte detta då testerna inte visar sjukdom. Vad visar du testerna enligt mannen som uppfann dessa och fick Nobelpriset för dessa?
Hur funkar PCR-testet?
Jo, det letar efter om det kan hitta något litet bevis, som i denna berättelsen:
Du sitter i en soffa. Tappar ett hårstrå. Detta strå analyseras. Positivt test. Det är ditt och du sitter i soffan vi hittar det i.
Du går därifrån och kommer aldrig tillbaka. Man tar ett test från soffan 5 år senare. Hitta och analyserar ditt hårstrå på soffan du satt i för 5 år sen och hävdar nu å det bestämdaste att du sitter där just nu.
Det är dilemmat med detta test.
Sen kan man dubblerar så många gånger att man kan se att du faktiskt satt i soffan för 10 år sen också och ändå hävda att du sitter där nu…
Och sen ser det ut som en massa människor sitter i samma soffa samtidigt. Och så får vi panik för soffan är ju överfull av människor. Tusentals i samma soffa…
Men man är väl inte så dum att man gör så? Jo.
Om vi graviditets-testade män skull ett gäng faktiskt visa sig vara gravida. Men vi är inte så korkade att vi testar män för graviditet. (än)
Men vi är så korkade att vi testar hur många som sitter i soffan samtidigt, fast vi med egna ögon ser att soffan bara har plats för två och bara en sitter där just nu.
Men visar testerna att det är tusentals i soffan så måste det vara så.
Folkhälsoinstitutet skriver precis detta (fast med andra ord) på sin hemsida.
”PCR har en ökad risk för falskt positiva resultat på grund av bland annat ospecifik amplifiering och bildning av dimers vid höga Ct-värden. En särskild utmaning är därför tolkning av provresultat med höga Ct-värden. Dels på grund av risken för falsk positivitet, men även eftersom virusmängden och därmed Ct-värdet varierar under infektionsförloppet, mellan olika provmaterial, mellan olika tester och beroende på hur väl provtagningen lyckats.”
”Ett falskt positivt svar får för personen som drabbas konsekvenser i form av smittskyddsåtgärder och skyddsföreskrifter som vid ett korrekt resultat inte hade varit nödvändiga, ekonomisk påverkan på grund av onödig sjukfrånvaro samt antagen immunitet med risk för förändrat smittskyddsbeteende och bristande förståelse för relevansen av provtagning vid faktisk covid-19.”
Ett vanligt test i vanliga tiden ”förstärks” 25 gånger, för det är så man gör för att inte få falska positiva svar.
Vi ”förstärker” nu 35-45, vilket alltså är helt felaktigt då det ger för många falska positiva svar. (=cykles)
En av många källor.
Då alla säger samma sak är det lätt att leta fram fler källor om denna inte duger.
Så ökar smittan nu? Med största sannolikhet inte. Att viruset sprids från frisk till frisk är det som önskas för att skapa flockimmunitet. Varför stoppa detta?
6 Vi bör alla bära munskydd?

Svar: Vi vet inte för experterna säger tvärtemot varandra. Det verkar som båda sidor här rätt, eller fel. Så mitt förslag är att de som anser det rätt bär dessa och de som anser att det är fel hoppar helt enkelt bara över. Bråk och tjafs sänker troligtvis immunförsvaret mer än munskyddet kan påverka…

Var försiktiga om varandra. <3

Fler argument? Jag svarar gärna på alla.