Hur gömmer de den söta smaken i vår mat? Ja, nu när de vet att många letar efter socker. Jo, de stoppar i andra former av sötning än vitt socker (sackaros). Nu tror jag inte att vi LCHFare blir nämvärt lurade i alla fall. Men många av tallrinksmodellarna blir.

Fast de är tyvärr och sorgligt nog ganska så grundlurade från början.

Vad för olika namn ska vi leta efter?

Socker
Råsocker
Faarinsocker
Palmsocker
Sackaros
Fruktos
Fruktsocker
Laktos
Mjölksocker
Glukos
Dextros
Druvsocker
Maltos
Maltodextrin
Lingon
Honung
Flytande honung
Potatis
Potatismjöl
Potatisflingor
Potatisstärkelse
Majsmjöl
Majsstärkelse
Äppelmos
Russin
Torkad frukt
Modifierad stärkelse
Stärkelse
Fruktjuice
Druvjuice
Sirap
Lönnsirap
Glukossirap
Fruktossirap

Ingrediensförteckning
Alla ingredienser som ingår skall redovisas i fallande storleksordning, Det betyder att den ingrediens som det finns mest av skall stå först osv.

För att lura oss så använder de nu en massa olika ämnen som smakar sött och då kommer både socker och övriga söta ämnen längre ner i listan…

Vad har jag glömt? Hjälp mig gärna att komplettera listan. I nya boken finns också en lista på vad som ska slängas ut från skafferiet. Där hittar du tex Finn crisp och annat som också bara blir socker i kroppen 🙂