Vi behöver fosfor, B12, glycin, kollagen och EPA/DHA – vad vi vet! Ät kött och fisk – i lagom mängd från ansvarsfulla bönder, jägare och fiskare.
 
Vi behöver inte överdos av histaminer, lektiner, oxalater, proteasinhibitatorer, saponiner och fytater. Vill du äta detta så ok.
Men ge det inte till våra barn i skolan. Vem vågar ta detta ansvar? Skolan? Bönor och soja är absolut inte lösningen.
 
Nya molekyler i vår kropp kommer garanterat att trigga inflammation. Inflammation är troligtvis orsaken till alla våra problem. Är det då smart att låta våra barn växa upp på inflammationsframkallande mat?
 
Toppa sen detta med läsk (eller ännu värre energidryck), gluten och socker. Nu klarar våra barn troligtvis inte att vara friska fram till 20-årsåldern.
 
Vad är att vara frisk?
1 Du sover gott och vaknar utvilad och pigg.
2 Du bajsar en bra bajs var dag och din mage funkar
3 Ingen värk.
4 Din dagsenergi räcker till ca 18 på kvällen.
5 Din kropp orkar med din vardag med marginal.
6 Du har en normalvikt, plus minus 10 kilo.
 
Jag träffar få friska människor i dag. Och fler och fler barn mår som en 60-åring idag. Nej, det har inte kommit en ny barnsjukdom med magont, trötthet och värk. Barn lever idag helt fel. Och när barnen (ungarna) i en art börjar gå sönder, då är det definitivt dags att dra i NÖDBROMSEN!
 
För barn och ungar tål egentligen hur mycket som helst. Och har vi gått över ”hur mycket som helst” så är det nog hög tid att göra något…