Kognitiv dissonans = När du håller fast vid en ”sanning” och tro trots att du ser och hör bevis på att det inte är så.
 
Allt du ser och allt du hör skapar din sanning.
 
Om något sägs tillräckligt många gånger av tillräckligt många människor i din närhet och detta sen förstärks av myndigheter och media så blir även en lögn till slut sann.
 
Vi i Sverige är trygga och vana vid att sanningen vi får i skolan är sann. Vi ska minnas och upprepa kunskapen på prov. Ju bättre vi följer och anpassar oss desto högre betyg får vi.
 
22 november tittade Stefan Löfven dig rakt i ögonen och ljög. Dödligheten har inte ökat. Källa: SCB över totalt antal döda i alla anledningar. En siffra svårt att manipulera med kodning.
 
För dig som tror och upplever att du vet att vi är drabbade av en dödlig extrem pandemi får nu bekräftelse på att det är så.
När jag och tusentals med mig berättar att, nej vi har till och med en underdödlighet och vår stadsminister, media och sjukvård ljuger just nu för oss så har du två val:
 
1 Halshugg budbäraren. Kalla honom eller henne för konspirationsteoretiker. Foliehatt. Fråga efter en källa (som du ändå aldrig kollar upp). Kanske bli lite aggressiv? Bli arg?
 
2 Eller så rasar hela din världsbilden… (det är detta vi foliehattar kallar ”vakna”)
 
Jag känner mig just nu som en av de ”idioterna” som kämpade för att bevisa att jorden var rund då verkligheten var övertygad om att den var platt. Bevis fanns för rundheten, men folkets övertygelse och makten fastslog att den var platt och halshögg ”idioterna”. Nu blir jag som tur är inte av med huvudet på riktigt. Bara förlöjligad och censurerad.
 
Har du sett filmen Matrix? (Om inte så se den idag) Där är vi nu.
Vill du ta det blå eller det röda pillret?
 
Och ja, det finns till och med en man i filmen som vill gå tillbaka till lögnen och den skönt invaggande känslan av att allt tas hand om av någon annan.
 
Det gör ont att vakna.
 
”Men Anna, ingen är så manipulativ. Ingen är så elak. Ingen skulle vilja följa en sådan agenda!”
 
Jo <3
 
Men till Stefans försvar. Han har ingen aning om att han är lurad. Han är verkligen inte elak. Precis som media och vårdpersonal. Det är underbara individer. Men de har glömt att ifrågasätta.
För OM de ifrågasätter så tvingas de tyvärr att även ifrågasätta sin roll och sitt ansvar. Och om någon vågar vakna så kommer de överfallas av aggressivitet och arrogans av sina vänner, kollegor och chefer.
 
Många här på min FB-profil skriver idag att de inte vågar säga vad de vet. Ja, läs om den raden. Deras ord och fakta kan rasera deras vänners och deras familj korthus och för detta får de så mycket påhopp att de backar.
 
”Men Anna, OM det du säger vore sant så hade väl någon gått ut med detta!”
 
Det gör ”någon” var dag. Experter, viruloger, SCB, epidemiologer, läkare, forskare och SSK. Var dag! Med deras ord välter korthuset och ingen vill vara lurad, så du lyssnar ändå inte.
 
Att vakna betyder att du ska tvingas erkänna att du har varit lurad i hela ditt liv. Att du haft fel, sagt fel och till och med varit elak mot någon för att du ville hävda din rätt. Att vakna betyder att du behöver se en helt ny värld med individer som inte alls bara vill dig väl.
 
Titta på filmen Matrix. Förstå budskapet och känn sen efter: Vill du ta det blå eller det röda pillret?
 
Kognitiv dissonans = När du väljer att hålla fast vid en ”sanning” och tro trots att du ser och hör bevis på att det inte är så.
Nästa gång du ber om en källa, snälla läs den.
 
Har jag bevis på att ”rådande omständigheter” är extremt överdrivna och faktiskt inte ens behövs?
 
JA! Och det har du också om du inte hela tiden försvarade en sanning som du bara tror på för att alla upprepar den hela tiden.
 
Och du TROR inte att Stefan skulle titta dig i ögonen och ljuga för dig. (Fast han ljuger nog inte och det är ännu ett problem. Han tror precis som du och därför blir både du och han så övertygande.)
 
Vi har ingen överdödlighet! Källa: SCB
IVAs alla avdelningar på alla sjukhus är inte överfulla. Källa: SIR
Är du beredd att förstöra framtiden för dina barn för att du tror?
 
Eller är det dags att granska faktiska siffror som inte går att luras med genom kodning?
 
Är du beredd att förstöra framtiden för dina barn för att du tror att jorden är platt för att ”alla” experter säger så?
 
Kom ihåg, experterna sa också att rökning var ofarligt, att DDT fick användas i barnkammaren och att Neurosedyn kunde användas av gravida.
 
Experterna har även sagt att handtvätt mellan handhavande av obduktioner och förlösande av barn var trams, och ”idioten” som hävdade detta blev starkt hånad och förklädd med foliehatt.
 
”Men det var då, nu kan vi bättre!”
 
Här behövs lite ödmjukhet. Vad tror du kommer att sägas om 2020 när ”sen” kommer? Men det var då, nu kan vi bättre?
 
Du som blir arg, aggressiv, påhoppande, anklagande och skriver elaka saker på din väns FB-profil – du vet redan att något inte stämmer. På ett omedveten plan är det något som skaver.
Annars hade du varit lika lugn som jag är. Utan hot finns ingen ilska. Du kan inte förstöra min livsbild. Du kan inte välta mitt korthus. Däremot kan du ge mig ny fakta och nya insikter, så jag lyssnar gärna lugnt på dig.
 
Låt oss ta hand om varandra. Lyssna och acceptera.
 
När vi blir osams med vänner och anmäler varandra så vet vi att vi lever i en lögn som någon annan kommer att vinna på.
Håll ihop även om ni landar olika i just denna fråga.
 
Det finns ett liv efter.
Hur vill du att det ska se ut?
 
Dags att släppa det kortsiktiga nu. För vi håller på att förstöra vår framtid på en lögn som är lätt att motbevisa. <3
Vi har ingen överdödlighet.
 
Om något har vi just nu en underdödlighet. Källa: SCB
Och konstigt nog finns ingen influensa alls i år. Källa: WHO
Det finns alltid något gott med allt:
Jag håller helt med dig gällande att många med Covid blivit långtidssjuka.
Men jag tror (japp, fortfarande är det ett tro men jag jobbar hårt på att få veta) att detta har varit verklighet i alla år. Men först nu får alla med ME uppmärksamhet.
Och ja sjukvården går på knä. Men jag vet att så har det varit i 15 år i alla fall. Och först nu får de den uppmärksamhet de förtjänar.
Media har bara äntligen vaknat och det vi ser är sant.
Kanske kan detta år bli oerhört bra för alla med ME och all sjukvårdspersonal. Kanske var det detta som är syftet med året 2020. Mer uppmärksamhet på ME och mer omhändertagande av vår underbara vårdpersonal som kämpat i år utan förändring?