Oerhört kortfattat:
Att acceptera och leva här & nu. Vad är viktigt och värdefullt för dig? Och vad kan du göra redan idag för att skapa detta.

Bokstäverna ACT betyder – Acceptance and Commitment Therapy 

 
Du övar dig att leva trots att allt inte är som du vill just nu. Att acceptera är inte att ge upp. Att acceptera betyder absolut inte att du inte vill skapa & kommer skapa förändring. Du kommer bara att också passa på att leva under tiden.
 
Att acceptera betyder att du inte älter & fastnar i problemet och slutar leva fram tills det är borta.
 
Att acceptera betyder att du inte gömmer dig bakom ”Om bara ditt & datt försvinner så blir jag glad och lycklig igen”,  ”När ditt & datt är borta så är allt bra igen.”  eller ”Så fort jag har gått ner så ska jag….”
 

ACT är att njuta livet idag. Just nu, med problem och allt. Att idag acceptera ditt & datt så livet inte rinner mellan dina fingrar – och en veckar dag är slut. Och du missade att leva här & nu. Tänk om du aldrig går ner i vikt eller aldrig helt blir av med värken och du har väntat hela livet på att leva ”sen”. ACT är motsatsen. Lev idag med vikt och värk.

Du har inte accepterar dessa och att det alltid ska vara så. Du hr accepterat att det är så just nu och du tänker minsann leva idag i alla fall.

 
Att leva med ältande & oro är att leva i en fantasi med ”om” som styrande i livet – allt medan ditt liv passerar obemärkt förbi dig.
 
One life – Live it!
Ett liv – lev det!
 
ACT är en del av ALP <3
Bild: Viktfällan. ACT & näringsfysiologi
Kurs i ALP
Boken: ALP Kokboken