Ja, här är det ganska så enkelt.

Ät det vi är skapta för. (Plus lite mejeriprodukter om du vill. Väljer du bort blir kroppen bara ännu gladare och friskare.)

Fisk, skaldjur, ägg, fågel och kött.
Alla grönsaker och rotfrukter som det passar dig.
En enstaka frukt, men inte i stället för mat.
Njut av mejerivaror såsom frukostyoghurt och gräddsås (men i liten mängd).
Njut av LCHF efterrätter, LCHF bröd och kanske lite mörk choklad.
Kanske lyxa till det med lite råris om du tränar mycket.
Söta med honung, frukt, bär eller mörk choklad.

Undvik alltid:

Gluten
Margariner
Glutamat
Fullkorn

(Och minska gärna, eller ta bort mejerier.)

Hur vet du att du tål lite extra kolhydrater? Det är enkelt. Om du har den vikt du önskar, aldrig behöver ”banta”, du har den energin du önskar (är inte eftermiddagstrött), din mage och din hud är som du vill och du sover gott på natten (fast just gällande sömn är det ofta annat som också spelar in).. ja, då äter du så att du mår ditt allra bästa.

Smyger sig vikten uppåt? Minska på de extra kolhydraterna såsom yoghurt, mandelbröd och undantagen som efterrätter Kom ihåg att rörelse är viktigt – promenera var dag!

Fattas du energi? Hur ser ditt liv ut? Kosten kan göra en hel del. LCHF är underbart. (En stabil och lugn blodsockerkurva skapar jämn energi. En svajjande blodsockerkurnva skapar trötthet) Många är trötta av uttråkning och försöker sig sen vila sig pigga och stimulerade… dömt att misslyckas.

Bråkar magen? Svullen? Fisig? Ont? Bråttom till toa? Går aldrig på toa? LCHf är en bra början. (Resten kommer i morgon). Tänk bara på att magen fungerar bara när kroppen inte är i beredskap. Detta betyder att om du alltid är orolig eller stressad så är magen ”aldrig påslagen”. Så vila, avslappning, avkoppling, skratt är en förutsättning för en fungerande mage. Tänk också på att om du sitter mycket still kommer tarmarna inte få sin behövliga ”massage” och därför fungera sämre. Du behöver alltså rörelse för att magen ska fungera. (Är du tung eller trasig är vibbrationsträning kanon för magen. Du behöver bara stå på plattan!)

Och så var det sömnen! Fast den tar vi också vid ett annat tillfälle.

Så mår du ditt bästa så äter du rätt. Trots att du kanske gör något undantag ibland. Lita på din kropp. Det mår inte strålande och luras. Om vi bara lyssnar så är den faktiskt väldigt tydlig.