För 20 år sen slutade jag titta på nyheter och läsa tidningen.
 
”Men Anna, då vet du ju inte vad som händer!”
 
Sant, men vad ska jag göra med den informationen? Oroa mig? Bli rädd? Irriterad? Uppskrämd?
 
Det är ju alltid krig, mord, politiskt tjafs och sjukdomar. Samma visa år ut och år in. Och jag kan inte påverka det minsta lilla.
 
”Men Anna, då är du ju inte allmänbildad!”
 
Sant, med förutom vid köksbordsdiskussioner om elände och TP så vad ska jag vara allmänbildad för?
 
Vad gör jag i stället?
Tittar på en bra film.
Läser en bok.
Umgås.
Sover.
Skrattar.
Promenerar.
Tränar.
 
Kommer ett krig kan jag ändå inte göra något och då var jag lycklig tills det sket sig.
 
Kommer ett virus eller en bakterie är jag väl förberedd med ett starkt immunsystem och en kropp som tål väldigt mycket. Dör jag så dör jag lycklig hela vägen fram tills jag blev sjuk, och mer kan jag inte göra.
 
Mord och rån händer, såsom trafikolyckor händer. Jag kör bil och är streestsmart. Men jag är inte rädd när jag kör bil och jag är inte rädd när jag är ute och går.
 
Jag lever mitt liv och fyller det med energi, intresse och trygghet. Jag bygger styrka och njuter dagen.
 
Jag har bara ett liv (som jag kan vara säker på) och jag vill skapa så många bra sekunder som jag bara kan. Tänker inte låta nyheterna och tidningarna stjäla det från mig. Jag vägrar.
 
Visst nås jag av vissa nyheter då och då, när alla pratar om dessa. När en massa människor är rädda och oroar sig. Men jag blir inte orolig.
 
”Min TANKE & KÄNSLA, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden.” (Anna:fiserad sinnesrobön)
 
Fokusera på det du kan påverka och lägg din energi på att skapa så många bra sekunder du kan. Inte lätt? Nej, vem har sagt att livet ska vara lätt. I stället för att berätta att det är svårt, lägg din tid & energi på att hitta tekniker för att skapa lugn, trygghet & fylla ditt liv med det du vill.
 
Vad vill du uppleva idag? Vad vill du skapa?
 
Äger du ditt ansvar eller har du lagt ut det på entreprenad på andra? (Lånat citat från Pernilla Hagstedt)