Hemma. Trött men nöjd.

Vilken helg.

På lördagen fick tant-Anna hänga med Åse Falkman Fredrikson till Plain Vanilla. Jättemysigt. Missa inte Åses tävling i inägget härunder. När jag skriver ”tant” ska ni veta att jag älskar det ordet. Men inte är jag lika hipp som söte-Åse. 

Vidare iväg på LCHF-kryssningen som lite var min avskedsfest. Ha ha ha. Många som kom på den. Gulligt av dom 

Kramkalas i ett dygn. Tacka alla ni som kom fram och hejade på mig. Jättekul att få träffa er i verkligheten.

Sen snabbmys med underbara mormor B. Tack alla ni som tryckte på ”gilla” på hennes bild. Hon ville jag skulle in på FB en gång i kvarten för att se om någon mer hade gillat hennes bild. Goe-tanten mös till fullo och skrev även upp antalet ”gilla” i sin kalender. Ha ha ha, detta kommer hon leva på länge och skryta om till sina ”kaffetanter”.

SEN!! Först möte med kostchefet Ingela. Hon, jag och Cecilia Blidö har en idé om att påverka skolmaten. Jag kommer att hålla mig lite i bakgrunden och låta Cecilia ösa på… Jag vill bara arbeta med mina älskade skitungar – Energibarnen. (Ofta med NPF men inte alltid. Däremot är det alltid barn som tar energi eller ger i överdos  )

Därefter det efterlängtade mötet med SLV. Fick träffa Anna-Karin, Karin och Åsa.

Vad är mitt mål? Drömmen är att de ska ange en korrekt bild av LCHF, att de ska sluta varna för något som ger så många människor hälsa och energi samt att de ska veta vad de pratar om.

Mitt mål är att vi fritt får välja utan att bli skrämda eller varnade, inte att alla ska äta efter samma råd eller metod.

De hade näringsberäknat en LCHF-vecka, alla recept från mina kokböcker och allt uppställt efter hand-modellen.

Min dröm har sen jag bärgade arbeta med detta 2005 varit att erbjuda en kost som skapar hälsa, viktminskning och som samtidigt ger alla näringsämnen. Alla vitaminer och alla mineraler…

Summa summarium: Japp, allt var med. Lite lite snålt på järn… med ingen fara och en enkel mineral att kolla upp och komplettera om det behövs. Och lite lite högt på chark, men jag byter gärna korven mot en bit nötkött från gräsbetesdjur. och då får vi ju upp järnet lite. 

Åsa sammanfattade mötet med en förvåning. En positiv sådan. Jag upplevde att de fick nya insikter och en kunskap om vad LCHF är. Hemsidan ska helt göras om och om min dröm går i uppfyllelse till 100% så får jag vara med och påverka sidan om LCHF… vi får väl se.

Så, vi som äter efter handmodellen äter oerhört bra. Både från vår synvinkel och från SLVs. Det ni!! (Sen år vi lite väl mycket fett – ha ha ha. Men det var nog inte så förvånande…)

Vi öste sen vidare till Stockholm för ett möter med SLVs Eva Sundberg – solmaten…. Nu fick Cecilia mer ta över. Här fanns några små öppningar men ramarna var snävare och det kreativa tänkandet mer begränsat av ”men”. Samtidigt var det ett bra förstamöte och det fanns prat om att Naturlig Mat i Skolan ska få vara en del i framtiden. Nu är det bara att se till att det verkligen blir så. Att det inte bara blir ”en fika”.

Jag har en dröm kvar. Hemlig än så länge. Dröm ett, att få berätta vad vi faktiskt är för SKV är uppfylld. Dröm två, att hemsidan blir ärlig och korrekt tror jag är hemma. Och dröm tre återkommer jag till….

Cecilias dröm får hon berätta om själv på sin sida, men jag upplevde att hon är nöjd. Även om hennes jobb kommer att vara betydligt tuffare och mer i uppförsbacke. Vi får heja på henne för fullt.

Nu ska jag iväg… en dag som handlar om psykisk ohälsa på arbetsplatsen.
Vi ses senare.