Vad tycker jag om kolloidalt silver (KS)?
 
Ja, hur långt är ett snöre? Som vanligt beror det på när, för vem, varför och hur ofta samt i vilken mängd?
 
KS fungerar. Det fungerar mycket bra. Det fungerar mot svamp, mot virus och mot bakterier.
 
Så använder jag det? Nope. Jag vill att mitt immunsystem ska vara vältränat. Om jag gör allt jobb med KS kommer jag få ett slött, otränat och okunnig immunsystem. det vill jag absolut inte ha. Jag vill att min kropp ska vinna alla kamper framöver.
 
Skulle jag kunna tänka mig att använda KS? Definitivt ja. Hamnar jag i ett läge där jag förlorar och blir tvungen att ge mig och ta någon form av antibiotika (vilket sällan händer då mitt immunsystem alltid tränas på ”Annas Bootcamp”) så väljer jag helt klart KS framför andra val.
 
Vid förkylning? Aldrig. jag vill att mina ”kompisar” får träna.
Influensa? Eftersom mina ”kompisar är vältränade får jag aldrig eller sällan influensa så jag vet inte vad jag skulle välja. Det var nog 30 år sen sist. Minst.
 
Om jag känner att något är på G? Absolut aldrig.
 
Var gång jag blir sjuk så får mina ”kompisar” en ordentlig genomkörare. Detta är ju helt underbart. De blir tuffa, starka, väldresserade, kunniga på olika former av angrepp. Jag blir start och frisk. Jag skulle personligen aldrig våga skapa mig ett slött och okunnig immunsystem.
 
”Men Anna, KS dödar bara de onda bakterierna”
 
Flera fel där.
 
#1 Det är ju de onda bakterierna i små mängder som mitt immunsystem tränar på så jag slipper blir sjuk. Dessa vill jag absolut inte döda.
 
#2 Vissa ”onda” bakterier är oerhört viktiga för vår hälsa.
 
#3 Vissa bakterier är bara ”onda” i fel antal och jag är helt säker på att KS inte kan räkna.
 
#4 Nej, det har inte med onda eller goda att göra. det har med gramnegativa och grampositiva. Och det finns onda och goda i båda kategorierna, vilket skapar problem på lång sikt vid daglig användning.
 
#5 OM vi dödar de ”onda” bakterierna i förebyggande syfte får du ett slött och inaktivt immunsystem – vad händer den dagen det kommer en tuff elak bakterie (grampositiv) som är immun mot antibiotika och ditt immunsystem är van vid att få allt serverat på ”räkmacka”? Samt att KS inte går på grampositiva – det är ju de som kallas de ”goda”
 
Så mitt svar är ja – KS är toppen i stället för antibiotika OM ditt immunsystem inte orkar.
 
Nja – KS bör inte användas för minsta lilla ”fis”. Att bli sjuk är en oerhört bra träning för dig och din kropp. Var gång du vinner slaget och blir frisk har du blivit lite starkare.
 
Nej – absolut nej som förebyggande daglig shot. Att låta ditt försvar ta ledig i flera år är katastrof. Det går bra så länge du inte utsätts för något som KS inte kan ta. Men den dagen det kommer något som KS inte biter på så kommer du inte vara så glad.
 
Träna ditt immunsystem.
Ta hand om dina bakterier
Mata dom var dag.
Främja de goda.
Undvik stress, gluten och socker.
 
Fokusera på bajs och tarm.
 
Låt tarmen träna och bli stark.
Låt tarmen bli din bästa vän.
Utsätt tarmen för möjlighet att träna.
 
Att göra jobbet åt den och skämma bort den är nog det sämsta valet du kan göra.