Ja, jag vet att jag tjatar den frågan. Men jag vill uppriktigt veta. Jag var inne på en dietist blogg i veckan. Jag får aldrig svar på mina frågor. Varför? Just nu var det ämnet att det är inte kostråden det är fel på utan alla som inte följer dem. Därför skulle det vara orättvist att skylla ohälsan på dietister som ger bra kostråd… det är de som inte följer kostråden som man ska skylla på.

Min fråga  som jag försöker få svar på är:

” Jag har ställt frågan till dig en gång tidigare men fick aldrig något svar: VARFÖR äter vi inte enligt kostrekommendationerna?

Kan det vara så att de skapar ett för stort sug hos vissa? Att de inte stillar hunger hos vissa? Att de påverkar blodsockerkurvan för mycket hos vissa? Att vi är individer som fungerar individuellt?”

Jag får inget svar. I alla falla inte av dietisten. Däremot av några av hennes läsare. Fast svaren jag får där är INTE på mina frågor. Svaren jag får är ifrågasättningar. Jag ska bevisa mina påståenden. Och allt jag säger är fel. Men jag får inte förslag på hur det är i stället. De ger ingenting som jag kan fundera på, ifrågasätta eller lära mig av. De ger ingenting. De bara ber mig bevisa mig och berättar att jag har fel. Vilken enkel strategi. Men så fel det blir

Nu kommer några ärligt nyfikna frågor till alla som förespråkar kostråden: Vad är DITT förslag på HUR vi ska få alla att följa kostråden om de nu är så bra? Hur fungerar det i kroppen när en diabetiker äter kolhydrater? Och motivera varför de ska äta den mängd du rekommenderar. Varför överäter vissa? Varför faller vissa för ett enormt sug? Varför bantade jag och misslyckades i 25 år och sen bytte kostråden mot fettrik och lågkolhydrat kost och lyckades…. varför? Hur kan en så fet och farlig kost få mig att må bra? När blir jag sjuk? Varför är mina värden efter 10 år kanon? Borde jag inte bli trött och hängig? Eller i alla fall något negativt?  Hur förklarar du att så många får så många fördelar OCH de håller i sig år efter år? Vad är det som påverkar kroppen så konstigt på en kost som är så förskräcklig?