Nja, vill du verkligen det?

Dina binjurar är växellådan. Du är gasen!
Ingen idé att olja växellådan om du håller på att gasa dig trasig.

Stötta i stället din hjärna genom vila, trygghet, avslappning och lugn så kommer växellådan laga sig själv.

Väljer du att trimma upp växellådan så du tillåts gasa vidare i livet så är det bara en tidsfråga innan du går in i väggen.

Alla signaler din hjärna skickar ut till dig är av vänlighet och omtanke.
 
Stäng inte av dessa signaler. Det är inte signalen som är felet – det är orsaken bakom signalen. Själva anledningen till att hjärnan (som är din bästa vän) skickar dig ett meddelande är det som du vill lyssna till.
 
Varför skickar hjärnan ut trötthet? Värk? Håglöshet?
Tar du bara bort signalen är det samma sak som om du pillar ur batteriet ur din brandvarnare när den tjuter. Och så låter du huset brinna ner…
 
Hjärnan är din bästa vän som alltid vill dig väl. Signalerna skickas ut för att rädda dig. För att berätta att du är på fel väg. Hjärnan vill stoppa dig från att bli utbränd – som det brinnande huset.
 
Binjurarna är en signal. (Stresskyddet kortisol ger motivation och vakenhet – så hjärnan minskar detta med hormonet ACTH)
 
Sköldkörteln är en annan. (T3 och lagret T4 är energi så hjärnan minskar dessa på en fullt fungerande sköldkörtel med hormonet TSH)
 
Trötthet, håglöshet och värk en tredje. (Här använder hjärnan brist på serotonin, melatonin och dopamin för att få dig att fatta)
 
Varför vill din hjärna stjäla din energi? Jo, du håller på att köra slut på dig. Du glömmer att ditt immunsystem, inflammationssystem och nervsystem behöver vila.
 

Precis som en muskel.

 
Tränar du på gymmet 7 dagar i veckan utan vila blir du övertränad med värk, inflammation och feber som resultat. Du bryter ner i stället för att bygga upp. Tänk om det nu fanns ett piller eller en kräm som gjorde att du kunde träna vidare utan att känna signalerna? Då blir du sjukare och sjukare… (Nu finns det tyvärr de som äter sånna också, men detta exemplet förstår de flesta)
 
Vilar du däremot tillräckligt mellan passen så bygger du upp och blir starkare och starkare.
 
Sitter du bara i soffan så blir du svagare och svagare. Så vi behöver en balans mellan vila och aktivitet.
 
Detta gäller livet också. Det är samma regler för ditt immunsystem, inflammationssystem och ditt nervsystem.
 
Ingen vila tar sönder dig.
Bara vila tar sänder dig.
Vi behöver en balans mellan vila och aktivitet.
 
Så snart vi lär oss detta och acceptera att trötthet är en vänligt och omtänksam signal från vår hjärna att nu är det för mycket aktivitet och för lite vila/trygghet så kan vi må strålande.