”Men jag äter bra, jag har inte en förgiftad kropp”
”Det är faktiskt inte farligt, nivåerna är godkända!”

Ja, om du bara äter en dum sak i veckan så håller jag med. Men om dessa godkända små mängder gift finns i allt du äter och är godkända en och en i den lilla mängden som finns i den enskilda produkten – om dessa äts tillsammans var dag – vad händer då?

Ingen som vet. De har smart nog sett till att sån forskning inte finns och inte ens får göras. Så du fyller din bägare var dag från du föds, oftast har du redan börjar fylla bägaren i 9 månader innan du föds. I alla fall om du är född från 70-talet och framåt.

Vad kan vi då sakta förgiftas med?

1 Tänderna. Först var det med kvicksilver (amalgam), ja på fullaste allvar. Det ansågs ofarligt. Nu har man bytt mot det hormonstörande Bisfenol A (kompositer).

2 Emulgeringsmedel. Faktiskt inte ett gift men det stör ut din så oerhört viktiga bakterieflora i tjocktarmen. Vi köper dyra probiotika med ena handen och förstör sen allt med den andra = emulgeringsmedel. Ex Kavlis mjukost.

3 Odlad lax med PCB, dioxiner och kvicksilver. Dykare som tjuvtittade på några odlingar sa: ”täckta av svampangrepp, löss och hade stora öppna sår”.

4 Azofärgämnen som vi vet påverkar hjärna. Finns i godis, läsk och i röd kaviar.

5 Aluminium i armhålan. (Deo) Gifting metall i på vårt mjukast skinn där många av våra så viktiga cancerskyddande lymfnoder sitter. de är även viktiga vid bakterier och virus.

6 Konserveringsmedel som väldigt många är kopplade till astma. Och då vet du att de triggar ditt immunsystem. Astma är ett triggat immunsystem och/eller inflammation. Triggat immunsystem ger oftast låggradig inflammation.

7 Besprutningsmedel. Och skrämmande så dödare det våra så viktiga insekter, vad gör det för vårt kretslopp?

8 Antioxidantmedel i mat och surhetsreglerande medel som är kopplade till både cancer astma och allergi. Och ja, alla är ”godkända”. Är det inte någon som funderar på varför cancer ökar, astma ökar och allergier ökar? Vi äter godkänd skit! Ursäkta min svenska, men det var de bästa ordet jag hittad.

9 Sen har vi smakförstärkare som glutamat. Den gör maten godare, oss mer hungriga och dämpar mättnad. Grattis, nu har vi skapat oss risk för övervikt.

10 Teflonstekpannor. Har du sökt på vad teflon gör i våra kroppar? Och har du tänkt på var treflonet hamnar när pannan till slut är ”död” och det är dags att byta?

11 Tandkräm med fluor. Nej om du bara borstar tänderna en gång är det inte farligt, men de flesta av oss gör det 2 gånger per dag i hela vårt liv. Det finns ingen akut risk för förgiftning, som det är forskat på. det stämmer. Men det är inte den risken som är farlig. Det är den lilla dosen dag efter dag tillsammans med allt annat vi gör fel, dag efter dag. Låggradig förgiftning med coctaileffekt.

12 Hud- och hårvård med parabener, PEG & mineraloljor. Vissa med ännu värre gifter. Här har du alternativ.

13 Allt kemiskt hitte-på som många äter. Margariner, sötningsmedel, ser-ut-som och ”nyttiga” barer & shaker.

14 Superprodukter som ”förädlad” superbroccoli och vatten meloner utan kärnor. Att tro att vi är smartare är naturen och medveten förändra balanser i det vi äter är otroligt korkat. Vår mat har rätt balans av allt i förhållande till allt, helt naturligt. Vi kan inte ändra detta utan att ställa till med oreda. Lite som bara för att vatten är bra för växter så tror vi att en liter per dag är toppen.

15 Tillskott med intressanta fyllningsmedel, eller ännu värre kemiskt skapade tillskott. (Det finns bra tillskott. Men det är en djungel.)

16 P-piller och spiraler. Vem tror på fullaste allvar att vi kan leka med våra mest potenta hormoner med kemiska substanser eom gestagen i standarddos för ”alla” och det ska fungera i kroppen?

17 Mediciner som äts mer än 3 månader. (Det finns några undantag ex insulin – naturligtvis!, bromsmedicin vid HIV – naturligtvis.  Sen finns det en massa som bara döljer problemet och låter orsaken vara kvar. Vilket skapar katastrof.) Kronisk betyder inte livslång, bara längre än 3 månader. Under det kallas det för akut.

18 Strålning. Vår lever ansvarar för att hantera strålningen med till exempel glutation. Hur mycket orkar den? Äter vi byggstenar för glutation? Har levern allt den behöver för att kunna? Hinna? Orka? Nyfiken på mer? Läs HÄR

Detta är bara lite. Listan kan bli hur lång som helst. Tyvärr utsätts vi för gifter precis överallt. Lite och godkända, men var droppe fyller vår bägare. Som tur är så är vi oerhört tåliga. Så gör vi det mesta rätt så håller de flesta kroppar. Har du blivit sjuk behöver du ofta överdriva noggrannheten för att återskapa balans.

Men att acceptera allt håller uppenbarligen inte.