Så fick jag en energiboost som hette duga. Jag blir såååå lycklig när det kommer solskenshistorier i mailen. Denna gång vill jag dela med mig. Vill visa att det går att hitta energi igen. Vill ge hopp och kanske även en gnutta energi.

Första mailet (lite förkortat):

Goal”Gooood morgon!
Lite solsken så här på morgonen är väl aldrig dumt…

Det går inte att säga till mig att jag har låga signalsubstanser och tro att jag ska vara nöjd med det. Nu har jag iofs gjort flera saker samtidigt, men VILKEN SKILLNAD!!

Den 7/2 har jag ätit stora mängder omega 3 i två månader och för första gången på 18 år har jag läst ut en hel bok (Gnisselzonen) och tagit mig genom hälften av två andra (Mia Lundins bok om hormoner och Potatis, inte prozac)(inga romaner alltså)…

Det är helt fantastiskt vilken skillnad!!

Du behöver inte svara på det här, ville mest berätta att det fungerar!
Stooooor megasuperdunderbamse kram!!

Från en pigg!!!
Stinta Ekholm”

Jag blev både glad och nyfiken. Vad mer hade Stinta Ekholm gjort? Så burdusa jag frågade helt fräckt. Ler sött.

Så mail nummer två kom, fullt av förändring och energi. Stort tack för att du delar med dig.

”Hahaha…
Jag lyssnar på dig. Räcker inte det?
Jajusstja, jag har ju faktiskt läst Energibarn också, och alla dina lchfböcker! Prisa biblioteket.

I den ordning jag har gjort något:
Började med omega3! Jag läste fel så jag började med 12 kapslar (med EyeQ ska man köra 6 kapslar i 12 veckor). Jag märkte skillnad ganska snabbt, just nu äter jag 9 kapslar om dagen och tänker göra det t om 7/3, då har jag hållt på i tre månader.

Tvärtemot vad näringsterapeuten sa, och på din inrådan, trots ett skyhögt kortisolvärde (?) började jag dricka två koppar kaffe! Det blev en stor skillnad av det!

Började djupandas, med hela magen och genom näsan!

Och strax efter det började jag använda spikmattan… Som jag somnar på! Så på kvällarna lägger jag mig på mattan, händerna på magen och andas tills jag somnar.
Jag blev medveten om att jag lider av mångårig stress och hade en stor klump i magen i flera år, den är borta nu!

Efter du sagt att jag förmodligen har låga signalsubstanser, både pga ADHDn och GBPn började jag läsa på och hittade L-tyrosin, aminosyror och gelatin…

Jag är ju lite som du, jag provar! Fungerade inte? Nähä! Testa nästa!

Så jag tar L-tyrosin (ihop med koffeintabletter + multivitamin) på fastande mage, väntar någon timme och tar sedan aminosyrorna (också på fastande mage), SEN kaffe.

Gelatinet äter jag någon sked eller två på kvällen efter maten. Jag kokar ”sylt/saft” av bara hallon/blåbär och lite vatten och blandar ner gelatinet i det, det blir som bärgelé…

Det ”roliga” är att jag är fruktansvärt dålig på att äta grönsaker (broccoli, rucola, gurka och tomater, trots att det innehåller solanin, är de enda) och jag äter typ likadant hela tiden, så jag tror inte att det inte är kosten i huvudsak, iofs är jag stenhård på att inte äta socker och gluten.

Det är massor som jag inte äter; sötningsmedel, E-nummer, tillsatser, låtsasmat…
Jag äter en Google-fri diet.

Fisk, blir ett block torsk säkert en gång varannan månad eftersom min sambo inte äter fisk eller skaldjur. Det blir fläsk (trots att jag vet att det är förmycket omega6 i det)(jag äter rena köttbitar, inget bacon eller annan chark), nötfärs, kyckling och ägg.

Jag äter inget som jag inte vet vad det innehåller, men jag äter ost, smör, grädde och créme fraishe.

Jag har en så kallad beroendepersonlighet, socker, cig osv. Men det försvann när jag läste din förklaring om VARFÖR man äter vissa saker! Plus att kaffet fick samma effekt i min hjärna som sockret = uppiggande!

Jag har faktiskt blivit en helt ny människa, nästan alltid på bra humör, mycket lugnare, piggare, klarare i huvudet. Mer ork och uthållighet, trots att jag inte motionerar alls utan sitter mest stilla. Jag är sjukskriven sedan många år tillbaks för bland annat ”egentlig recidiv depression” (jag har en jättelång diagnos).

Kan koncentrera mig på ren text med bara bokstäver. I höstas tittade jag på de fina färgglada bilderna i reklambladen och undrade vad det stod.
Sista gången jag läste en hel bok, var när jag var gravid med min äldsta son, för 18 år sedan.

Jag hittar ord! När jag är riktigt stressad kan jag för mitt liv inte säga vad mina barn heter, utan en period så hette dom ”du där” ” kan du säga åt han-vad-han-nu-heter (den andra barnet)” och jag gjorde det så mycket att barnen fattade vad jag menade… Ord som diskmaskin, kastruller osv var bortblåsta, du-vet-den-där-grejen-som-man-stoppar-disk-i…

Låter kanske lite dumt, men mest av allt har jag GJORT något…
Jag mår dåligt, fine, vad gör man åt det?
Desto mer ork jag har fått, desto mer orkar jag ta tag i det. Jag blöder, på med plåster, men varför blöder jag?
Ordet ”varför” är största drivkraften…

Är dock tveksam till att jag skulle vara en förebild… *skrattar glatt och generat*

Att jag har kommit så långt på så kort tid, är ju för att jag har fått kontakt med dig! Du fick igång min hjärna igen.

Stinta”

Stinta, du är en förebild utav rang. Du ger mig en messa kred, gulligt av dig, MEN det är du som gjort allt själv. Glöm aldrig det. Jag bara ”babblar”, du är den som valt att handla på din nya kunskap och som gjort den till din.

Du tänker själv. Vad fungerar på dig?
Helt underbart. Du gör mig glad. Tack!

Gnisselzonen, läs den!