från mig.

Nej, barn ska inte gå på diet! Tallriksmodellsdieten är inget att rekommendera. En nypåhittad diet där nyckelhålsmärkningen kom så sent som 1989. Nej, man ska inte experimentera med barn och ge dem lågfettkost och extrem högkolhydratkost. Det finns ingen forskning på vad det ställer till med (fast vi kan ju bara lyfta blicken och se utvecklingen sen 1990…Året efter ) . Back to basic med naturig kost. Paleokost med mejeriprodukter=LCHF.

Till er som tål att äta lite av allt. Grattis. NJUT. Till oss som inte tål det, varför får vi inte ta ansvar för vår hälsa? Varför måste vi äta som ni och bli sjuka och tjocka? Var är empatin och förståelsen?

Föresten…

Äta lite av allt? Var går gränsen? Flugsvamp? Sädesslag innehåller gluten. Fullkorn innehåller fytinsyra. Kan någon av er som tycker att ”man ska äta lite av allt” hitta en enda näringsfysiologisk anledning till att äta detta? Jag kan (med tydligt forskning i ryggen) hitta många orsaker till att inte äta detta.

Äta lite av allt? Margariner? Vad i margarin gör att det är ett bättre val än smör? Hur motiverar man någon att äta blekningsmedel, lösningsmedel och omega 6 i överdos?

Det hade varit oerhört spännande att höra VAD som är så hemskt med LCHF? Vad riskerna är med att inte äta mjöl och socker? Och även varför det skulle vara bättre och mer hälsosamt för barn att vara tjock men få äta lite av allt. Varför det skulle vara ett bättre val än att vara frisk och normalviktig men tacka nej till icke artegen föda?

Tyvärr är kommentarerna från de som tycker tvärtemot ofta onyanserade och utan näringskunskaps-argument. Det hade varit bra för debatten om ni berättade varför det är så viktigt att äta sädesslag, socker och lättmargariner. För det är i stort sett bara där det skiljer sig mellan våra inriktningar 🙂