Ja, det är inte alltid det lättaste. Att äta nyttigt är lite dyrare än att äta skräp. Tyvärr. Men att vara sjuk är dyrare än att vara frisk. Att underhålla en stor fet kropp med skräpmat är dock samma kostnad som att underhålla samma kropp, fast då smal med nyttig lågkolhydratkost!

Jag fick en fråga om bra billig nyttig mat. Här kommer mitt svar.

Ägg ett bra och billigt alternativ. Det är inte bara omelett och kokta/stekta ägg du kan göra av ägg. Även pajfyllningar utan skal och äggstanning på grönsaker av alla former (t.ex. wokgrönsaker i påse).

Lidle har en massa bra och billiga korvar med minst 70 % kött. Både vanlig grillkorv och kryddkorvar. Ät dem med Cole slaw eller gör en god korvomelett. Eller stekt ägg och stekta korvslantar. Eller en korvgryta med paprika, tomatpuré/passerade tomater, grädde, lök och svamp.

Köttfärs, speciellt fläskfärs, brukar gå att hitta till ett mycket bra pris. Tacos utan skal, köttfärssås med hackad gurka och hackad paprika till. Köttfärsbiffar eller köttfärslimpa. Servera med vitkålssallad typ pizzasallad eller med blomkålsmos.

Makrill i tomatsås är bra fisk med mycket omega 3. Gott att mosa ner i ett kokt ägg. Också gott att ha som omelettfyllning.

Ibland hittar du fryst billig kycklingfilé.

Lägg inte pengarna på dyr frukt och grönt. Vitkål är supernyttigt och billigt & gott. Glöm inte att den även är god att steka! Välj annars grönsak efter pris. Ofta är det så att ju billigare för säsongen desto bättre. För då är de odlade när det passar dem bäst vilken gör dem billigare, om du förstår min tanke. (Visst finns det alltid undantag, men vi vill ju göra kunskapen så enkel som möjligt och några fel tål kroppen)

Drick vanligt vatten.

Det enda du inte får spara pengar på att smöret. Köp aldrig Milda och andra margariner. Köp alltid Smör eller Bregott. Mycket dyrare men värda varenda öre.

Har du fler tips på billig och nyttig lågkolhydratkost?