2Xfetis

Är det då kört om jag har bantat mig fet? Absolut inte. Men du kommer att få mycket svårare att snabbt gå ner i vikt.

Det första du måste göra är att skaffa dig ett enormt tålamod. Sen måste du acceptera att de snabba genvägarena inte finns som alternativ längre. Några av er kommer kanske behöva läka kroppen i 6-12 månader innan något händer.

Du måste skaffa dig en lugn kropp som inte tror att det är matbrist. För vissa går det på några månader, för andra tar det upp till ett år. MEN DET GÅR! Det gör du genom att äta LCHF inriktad kost var dag, var vecka och var månad. Inte hålla på att öka eller minska maten. Inte prova att lägga till och ta bort. Bara lugnt hitta en trygg livsstil.

Du måste våga äta fett så att kroppens fettförbränning blir perfekt supertrimmad igen. Detta känns som om det går betydligt snabbare. Jag skulle vilja säga 1-3 veckor. Du märker det genom att huvudvärken försvinner trots att du håller kvar vi lite kolhydrater. Först och andra veckan kan vara tuffa. Hjärnan skriker efter kolhydrater som kroppen roffar åt sig bara för att den är så kass på fettförbränning. Men så snart den har kommit i gång så får hjärnan de kolhydrater den vill ha, huvudvärken försvinner och kroppen får börja använda fett istället. Precis som det var tänkt från början. (Lite konstigt att detta nu helt plötsligt skulle vara farligt…)

Tuffast av allt. Du måste VÅGA gå upp 1-3 kilo. Ja, tyvärr händer det ibland. De försvinner alltid ganska så snabbt igen. Men eftersom din kropp blir överlycklig över att du äntligen äter igen så kan den få för sig att lagra ALLT. Vem vet du kanske hoppar på en ny svält snart igen? Du kommer också att öka i vikt eftersom du nu har en full mage och en full tarm. Fet fisk, grädde och ost väger mycket mer än sallad och riskaka. Det har inget med fett att göra. Bara vågen som visar att fisk väger mer än riskaka. Tyvärr skrämmer detta många och de hoppar av med kommentaren ”Detta fungerade inte på mig.”

En av mina klienter vågade lita på mig. Hennes kropp var ohyggligt envis. Hon fortsatte och var beundransvärd. Efter några månader skulle vi ta nya tag. Då visade det sig att 3, eller var det 4 cm, var borta från midjan. När hon bara åt, fanns och malde på tillsammans med kunskap och att hitta ett konsekvent matval… jag då försvann några av de ”hopplösa” centimetrarna. Det kommer att ta tid. Tyvärr. Men bättre att långsamt tappa 3 cm på 3 månader än att kämpa år efter år och aldrig blir klar.

Tänk att 3 cm på 3 månader gör 12 cm på ett år. Det är ganska så mycket. Och med den takten är det mycket stor chans att resultatet är för alltid.