Vad tycker jag om ”balansoljan”?

Dags att uppdatera detta inlägg (mars 2020) då företaget ändrat på så mycket. 
Att kolla omega 3 är svårt. Så då gör jag som jag alltid gjort. Jag kollar först de parametrar jag kan. Stabilitet, toxiner, koncentration, ethylestrat, friends of the sea mm, Jag kollar sen om företaget säljer andra saker. Är de bra och seriösa rakt igenom så ökar mitt förtroende för omega 3.
 
Är de andra produkterna dåliga så drar jag öronen åt mig. Det betyder ju att antingen vet företaget att detta är dåligt, men skiter i forskningen och vill bara tjäna pengar. Eller så vet företaget inte detta och saknar alltså viktig kunskap. Och då vill/vågar jag aldrig köpa produkter från ett sånt företag.
 
Låt oss titta på ett exempel: ”Balansoljeföretaget” Zinizons Omega 3-produkter och se hur företaget har det med kunskap och omtanke om kunden.

Omega 3

Vattenlöslig?

BalanceOil AquaX, 300 ml. Det finns inga vattenlösliga oljor. Du vill aldrig äta produkter som lyckas blanda fett och vatten. Allt i kroppen separerar fett från vatten. Allt! Så min personliga uppfattning: Jag hade aldrig vågat äta något som blandar fett och vatten!

Redan här är mitt förtroende slut. Men vi fortsätter för skoj skull.

Zinzino kalpslar. Essent. Högkoncentrat, vilket betyder att de troligtvis är ethylestrade. De är i alla fall hårt påverkade och hårt processade. Högkoncentrerad omega 3? Nej. Min personliga uppfattning: Välj inte hårt processad mat eller hårt processade tillskott! Speciellt inte när det gäller den så känsliga fleromättade och härskningsbenägna omega 3. 

Grunden i företagets orginal balansolja var att den var naturlig. Alla försäljningsargument var att den inte var förändrad, inte var ethylestrad och inte processad. Detta var anledningen till att den var unik.  var detta ett starkt försäljningsargument (och sant) och nu för att sälja mer så går de emot sin egna kunskap? Inte ok (om inte syftet är att tjäna pengar, vilket de inte får göra på mig med en produkt de egentligen inte kunskapsmässigt står för.). Så företaget visar mig att de inte har kunden i fokus. Jag vill bara handla av företag med kunden i fokus när det kommer till hälsa. Hur väljer du?

Vi tar deras proteinbar (uppdaterad mars 2020):

mjölkprotein – vassle eller kasein?
mjölkchoklad med sötningsmedel 20 % maltitol – en sockeralkohol som har ett GI som pasta.
mjölkpulver – med AGE Absolut inte ok med den forskningen som finns idag.
citronester E472c – denna var spännande. När jag söker på detta kommer bara Zinizino upp…
sojalecitin – något jag försöker undvika. men alla är inte lika beslutsamma på denna så…ok.
polydextros – nja. Socker i förklädnad
sorbitolsirap – nja. Mer socker i förklädnad
hydrolyserat vetegluten – tillsatt gluten i en hälsoprodukt? För att öka beroendet av produkten genom peptiderna glutenexorfiner och gliadorfin?
solrosolja – billig skräpolja med överdos av omega 6. Nästan humor!
sukralos – värstingen som är miljöförstörande. En klorförening som inte får släppas ut i naturen. Så äter du denna bar ska du kissa och bajsa i en burk och lämna tillbaka till företaget. 

Sammanfattning: en skräpprodukt med soja, gluten, socker, omega 6 och en klorförening. Nej tack. Verkligen nej tack!

Och 28,1 gram kolhydrater per 100 gram. Nej tack!
De har använt t ex polydextros för att gömma socker. Polydextros räknas inte som sockerart, men blir ren glukos snabbt och enkelt. medvetna val för att förvilla är inte okey i en hälsoprodukt. Det ska inte ens behövas. 
 

Balansoljan då? Ja står företaget för ovan innehåll så kommer jag aldrig att köpa deras balansolja. Plus i den gamla omega 3-balansoljan har de nu tvångsinsatt D.  Jag vägrar äta tillsatt vitamin D bara för att jag behöver omega 3. Jag hoppas att du är medveten om de obalanser du skapar i din kropp om du äter D och missar A?

Men om du älskade Balansoljan i orginal är det kört då? Nej, du kan få ”samma” underbara produkt genom att välja ArcticMed. Vilket är samma som den gamla Balansoljan, men med ett företag som har kunden i fokus. Och som på inget sätt förstört den. Jag tjänar noll kronor på denna rekommendation. (Jag säljer inte produkten. Jag har ingen rabattkod till dig som är kopplad till mig. Jag är helt fri från jäv.)

 
Zinzino då? Antingen har de för lite kunskap om hälsa och då vågar jag inte lita på deras kunskap eller så har pengar blivit deras fokus och då vill jag inte välja deras produkter. Du gör vad du vill. Val är fortfarande fritt. 
 
Allt har blivit att ”bygga en affärsmöjlighet” genom att utnyttja vänner och familj och deras vänner och familj. Och nu (mars 2020) senaste använde en av deras återförsäljare mitt namn för att sälja mer. (Tillägg: Nu igen, oktober 2020. Men en ny person.)

Varför är MLM-försäljarna så lojala? Läs mer HÄR

Men produkterna fungerar ju. Läs mer HÄR