”Hej Anna och tack för en fantastisk kokbok och blogg!
 
Jag köpte din kokbok för några veckor sedan då jag och min man ville prova på LCHF. Innan hade vi läst i ”Matrevolutionen” och blivit väldigt intresserade. 

Jag vill gärna dela med mig mina positiva erfarenheter som jag fått av kosten än så länge. För två månader sedan blev vi föräldrar för första gången, jag gick ner mina gravidkilon på två veckor, men jag kände mig inte helt ”fit” ändå. Så, vi beslutade oss för att testa LCHF, inte enbart för att gå ned i vikt utan även för att må bra och ha en sund kost, jag ska ju dessutom ”göra” mat till vår son! 

Det första vi märkte var att min man som alltid haft insomningsproblem somnade utan konstigheter på bara några minuter istället för 30-60 min. Han gick dessutom ner 2,3kg första veckan, jag 1,7.

Men den absolut bästa erfarenheten jag har av LCHF är genom amningen. 

Innan vi började med LCHF så njöt vi av att vara nyblivna föräldrar (det gör vi fortfarande) och mumsade i oss mycket onyttigt på kvällarna i form av snabbmat, godis och chips. Men, vår son sov inte, han skrek och var inte trött alls, vi vyssade och sjöng, försökte ha honom sovandes på oss, bredvid oss eller hur som helst. Runt tre på natten kanske han somnade, och sov några timmar. Lite jobbig situation.

Efter att vi började med LCHF och dina recept så är han mycket lugnare, sover jättemycket och somnar lättare. Nu kan man ju vara lite kritisk och tänka att han blir ju äldre och kommer kanske in i rutiner med sömn och mat vilket säkert stämmer – till viss del. 

Ett ”bevis” kan vara detta:
I helgen var jag bjuden på kalas, jag tänkte att nu ska jag unna mig kolhydrater. Unnandet blev ett frosseri av potatisgratäng, fyllda vitlöksbaguetter, kex och massor av söt frukt till det kallskurna. Till maten fick jag i brist på annat (tänkte inte på vatten) coca cola. Efter kvällsamningen när vi kom hem började det igen. Lillen skrek, ville inte sluta äta, somnade till slut kl 01 (vi var hemma 23) för att vakna kl 02. Sedan gick jag omkring och vaggade honom i en timma efter ytterligare matning.

Nu passar jag mig väldigt noga för att inte trycka i mig massor av kolhydrater på kvällen.

Jag har försökt att googla på amning och LCHF men hittar få ”säkra” råd. Jag äter inte helt strikt LCHF men har ändå märkt stora förändringar och vill gärna dela med mig om mina erfarenheter. 

Tack för en bra kokbok, idag gjorde vi pannkakor  🙂

Många kramar från en utsövd och lugn familj.”

Ja, lågkolhydratkost med naturliga fetter är så oerhört mycket mer än bara vikt.