Hur var det nu med ägg?

Min hjärna älskar logiska samband och är en baddare att sätta ihop system från olika kunskaper.
 
Jag reagerade på att alldeles för många visade på antikroppar mot ägg. ( I tester som tex ImuPro) Helt ologiskt.
 
Ägg är världens bästa livsmedel. Ägg är paleokost och ägg har vi ätit ”alltid”. Varför skulle kroppen helt plötsligt 2018 skapa antikroppar och inflammation mot ägg?
 
Visar alla antikroppar? Absolut inte. Så är det alltid när vi forskar på människor, det är alltid några som fixar även stora påfrestningar. Ett exempel är rökning – det finns de som röker ett helt paket var dag i hela livet och aldrig blir sjuka. Det bara är så.
 
Men alldeles för många får nu en negativ reaktion av ett nyttigt och självklart livsmedel – ägg! Skrämmande.
 
Jag funderade på om det var för att vi överåt en sorts ägg – hönsägg. Vi brukar ju variera mera. Men den höll inte.
 
Sen funderade jag på maten vi tyvärr ger hönsen – men den håller inte heller som argument.
 

Vaccin och ägg

Får då hjälp av en av mina elever som föreslår vaccin – kände direkt att detta är en mycket trolig förklaring. Men jag saknade kunskapen om varför.
 
Här är min hjärna snäll. Den bara lägger kunskapen och systemet på ”hold” och när sista pusselbiten någon gång dyker upp så plockar den fram hela det gamla resonemanget – med alla detaljer. (Den bara gör så)
 
Jag behövde inte vänta länge. Läser ju till socionom. (Ha ha ha, ja lösningar kan komma från de mest oväntade ställen, det är därför det är viktigt att läsa tvärvetenskapligt. För allt hänger ihop.)
 
Jag pluggar nu psykologi och läste om betingning. Mitt bland Pavlos hundar dyker det upp en forskning som visar på att vi kan betinga vårt immunsystem. Mitt hjärta stannade för en sekund.
 
Vad var det jag precis läste? Som det finns forskning på?
 
Jo, om vi retar vårt immunsystem med både gifter och virus (eller bakterier) OCH samtidigt stoppar med ett ofarligt (till och med nyttigt ämne) finns det en stor risk/möjlighet att vårt immunsystem lär sig att det ofarliga ämnet är farligt och reagerar som om det var en inkräktare.
 

Betingning och immunsystemet

I labbet fick de möss att DÖ av sockervatten för de hade betingat deras immunsystem tidigare med gifter i sockervatten. Gifterna var nu borta men mössen dog i alla fall… (En kunskap som dök upp av misstag. Det var eg en annan betingning de hade tänkt att forska på)
 
Vet inte om mitt hjärta stannade igen, men det kändes så. Ägget! Detta är ju katastrof.
 
Vi stoppar ägg(vita) i många av våra vacciner och betingar vårt immunsystem att skapa antikroppar och inflammation när vi äter världens nyttigaste livsmedel.
 
Vad är det vi har gjort?
Har vi vaccinerat oss känsliga mot ägg?
 
Vad innebär det?
 

Inflammation och ägg

Inflammation är orsaken till hjärt- och kärlsjukdomar, till cancer, till utbrändhet, till ME/cfs, till värk utan skada… ja till hur mycket som helst!
 
Har vi vaccinerat oss känsliga mot ägg? Skapar vi (för oerhört många – skrämmande många men inte alla) idag en låggradig inflammation av ägg?
 
Mitt hjärta gråter. Låt mig ha fel. Tyvärr är jag helt övertygad om att min hjärna har hittat ett samband som är korrekt.
 
Har jag forskning på detta? Klart jag inte har. Den är inte gjord ännu. Men bara för att en forskare inte gjort forskning betyder det inte att det inte är sant.
 
1 Däremot finns det forskning på betingat immunsystem.
 
2 Det finns forskning på att ett triggat immunsystem ger låggradig inflammation.
 
3 Det finns forskning på att låggradig inflammation är orsak till en massa sjukdomar däribland hjärt- och kärlsjukdomar och cancer.
 
4 Det finns en verklighet som visar på att överdrivet många (av de som gör dessa autoimmuntester) är känsliga mot ägg.
 
Har jag satt ihop fel orsak- samband? Eller är det en sån katastrof att jag har tänkt rätt?
 
Snälla dela så nätet svämmar över.
Snälla, om du känner en vetenskapsjournalist, be att de gräver i detta.
Snälla om du känner en nyfiken forskare, be att de grottar ner sig i denna frågan.
 
Snälla låt mig ha fel ??

Uppdatering 22/8 – 2023

Nu har jag hundratals gånger på ”riktiga människor” testat min hypotes. Jag har bett personer att utesluta ägg från sin kost i 12 veckor (detta är grunden i ACT ALP-konceptet ) Efter de 12 veckorna har det fått känna efter, hur känns det? Hur mår de? Har det skett någon förändring?
Nu är det ofta svårt att känna förbättringar som kommer gradvis, man liksom vänjer sig och hjärnan registrerar inte detta. Av den anledningen lägger vi tillbaka ägg och noterar eventuell förändring efter 1 och efter 4 veckor.  Hur känns det? Vad händer?
Vilka förändringar kan det vara? Ja, allt. Olika kroppar kommunicerar olika. Allt från trötthet, dimhjärna, håglöshet till värk och hudproblem.
Några märker ingen skillnad och behåller sen ägg i sin kost. Andra märker tyvärr en stor skillnad.
Är det en stor skillnad för att kroppens immunsystem reagerar på ägg så rekommenderar jag att välja bort ägg i 12 månader. Satsa på att läka tarmen. (Lathund TARM) för att efter 12 månader försöka återinföra ägg igen. Sker ingen negativ förändring så ät ägg. Blir du sämre på något vis, välj bort. För alltid? Jag personligen hade gjort 12 nya månader med läkning av tarmen och provat ett år senare.  Ägg är ett magiskt livsmedel som vi gäng vill ha kvar.
OBS! Äggallergi är en helt annan sak.