Må bra i höst och vinter. Jag får ganska ofta meddelandet: ”Jag ångrar mina stick, finns det något jag kan göra?” Ja, det finns det. Men ja, det är även några gissningar. Men, ja det finns även lite studier som stödjer detta.

Är detta bara ett inlägg för dig som valde sticket? Nej, alla vill nog vara så friska som det går när höst och vinter är på väg. Så detta är rader för alla som vill boosta sitt immunsystem inför snörveltider.

För att boosta ditt immunsystem (som ju tyvärr sänks av sticken):

1. Quercetin

2. Tallbarrsenzymer (suramin)

För att minskar risken för proppar och inflammation (som tyvärr visat sig vara vanliga biverkningar):

3. Dubbel dos omega 3

För att nedmontera de skadliga spikarna som nu byggs:

4. Nattokinas

Finns spännande positiv japansk forskning på möss.

Hur mycket? Hur länge? Vi har ingen aning så allt är gissningar i dags läge. Men jag gissar, med kunskap, på att längden i tid är viktigare än hög dos. Detta då kroppen oftast vill jobba långsamt och upptaget i tarmen inte kan ta emot hur mycket som helst (det blir då bara dyrt bajs).

Så mal på med rekommenderad dos så länge din plånbok tillåter.

Förutom med omega 3, där du gärna får köra med både dubbel eller trippel dos.

Jag tjänar inget på dessa råd, har ingen kickback och är inte kopplad till företaget på annat vis än att jag har lyxen att (obetalt) få välja ut vilka produkter som ska finns i shopen. Min ex man äger företaget.

Tillbaka till Aquanatur