Då behöver du veta varför du gick upp från första början. Där är lösningen! Lösningen finns inte på tallriken. Och det finns ingen ”karaktär” i världen som funkar i 30 år.

Vad fick dig att äta trots att du inte ville ha resultatet? Beroende, självmedicinering, tröstätning, uttråkningsätning, okunskap?

Finns orsaken kvar blir din viktresa en livslång kamp som du med största sannolikhet förlorar. Du kommer banta i resten av ditt liv och aldrig vara vikttrygg och nöjd. Då och då springer du på en metod som ger dig en motsvarande drog så din orsak inte känns.

Endorfiner
Ketonkroppar
Alkohol

Och däremellan hetsäter du för att börja om på en måndag. Du vill hitta orsaken till att du drogade på ätandet från början. Vikten är inte problemet eller orsaken. Vikten är vara ett symtom, ett resultat.

Inom ACT ALP arbetar vi på de vanligaste orsakerna (förutom beroende. Där skickar vi vidare till Leva sockerfri och SockerSkolan)

Jag gick upp av sockerberoende, självmedicinering och uttråkning.
Beroendet har jag tekniker för.
Självmedicineringen löste jag med terapi.
Uttråkning tog jag ansvar för när jag förstod att jag har dopminbrist (ADHD).

Hoppas vi ses på ACT ALP ♥️