En mycket speciell salva på grund av dess otroliga utbud av örter och läkande egenskaper. Vissa kallar de ”mirakulösa”.  Ursprungligen utvecklades den för att behandla den isländska hästen (för att läka sår). Den blev snabbt  populär att använda även på vår hud. Det är vår fetaste salva och kan nog upplevas för fet för att ha som dagskräm. Den är dock helt fantastisk vid ärrbildning, för att minska och mjuka upp samt på insektsbett, torr hud, skavsår, torrsprickor, sår, blåsor, blåmärken, eksem, akne, klåda, munsår mm.Den både skyddar frisk hud och reparerar problemhud och är därför perfekt för hela familjen.

Denna speciella salva är 100% naturlig, gjord av söt mandelolja och bivax och innehåller en blandning av kraftfulla isländska örter som är kända för att ha desinfektionsmedel, antibakteriella och svampdämpande egenskaper.

Vid munsår som kommer från herpesvirus rekommenderas att denna används tillsammans med tillskottet lysin.

Användning: Applicera en liten mängd balsam mjukt på huden, även direkt på skadade områden. Viking Balm kan användas så ofta som behövs.

Naturens fantastiska egenskaper:
Denna speciella örtblandning är antibakteriell, lugnande och botande.

  • Isländsk mossa (Cetraria islandica) – Reparerande, antiinflammatorisk, antibakteriell och har antiseptiska effekter
  • Yarrow (Achillea millefonium) – Mycket reparerande för eksem och allergiska hudproblem, antiinflammatorisk, antibakteriell.
  • Shepards purse (Capsella bursa-pastoris) – Rik på vitaminer och mineraler minskar blödning och har hälsosamma åtdragningseffekter
  • Kamomill:  – Är särskilt läkande och lugnande
  • Tea-tree (Melaleuca alternifolia) – Antibakteriell och antisvamp
  • Greater celandine (Chelidonium majus) – Är ett kraftfullt antiviralt medel och har avgiftande egenskaper

TILLBAKA TILL AQUANATUR