Vi behöver både ämnena som finns i vegetabilier och i animalier.

Just nu är carnevore en hype.

Människor behöver inte kolhydrater (glukos) för vi kan med glukoneogenesen bygga dessa. Helt sant.

Men hinner vår kropp det? Många fyller ju dagen med oro och ältade tillsammans med självkritik. Då blir det inte mycket tid kvar för kroppen att genomföra glukoneogenesen.

Plus att vi behöver andra saker som finns i grönsaker såsom vitamin C, folsyra och klorofyll samt att våra så viktiga tjocktarmsbakterier behöver massa olika fibrer. Ja, olika bakterier äter olika sorters fibrer, det är en av anledningarna till att vi varierar.

Och mår bakterierna bra har vi stor möjlighet att må bra. Mår de dåligt så mår vi dåligt! (Du kan tillfälligt droga bort den signalen med ketos. Men då tåligheten för alla droger, även ketonkroppar, hela tiden ökar så kommer så småningom ”må dåligt” tillbaka)

Så glukos-mässigt är det korrekt att vårt essentiella behov av kolhydrater är noll. Men vi behöver fortfarande grönsaker ♥️

Vi är omnivore. Det är inte en åsikt. Det är tyvärr fakta, även om det krockar med värderingar och val. Dock respekterar jag allas val. Du gör vad du vill med din kropp. Och dina bästa vänner – tjocktarmsbakterierna 🙏🏼

Eller att vara vegan:

Vad händer när vi äter saker som ser ut som mat men inte är mat?

Jo, lite som att tanka en bensinbil med parfymerad äpplejuice.

Tyvärr är människor ett av jordens tåligaste djur tillsammans med råttor och kackerlackor – så det tar ca 20-25 år innan vi blir sjuka. Det går tyvärr att må bra på fel kost i många år. Sen kommer diffus ledvärk… nedsatt immunförsvar… sjukdom.

Under tiden skäller hittepåmat-gänget (med myndigheterna i sin ringhörna) hånfullt och aggressivt på paleokost-gänget. Öser ur sig skam och skuld i en strid ström.

När de sen blir sjuka är det svårt att backa och erkänna varför. Och tungt att be jorden och medmänniskor om ursäkt.

Du får tanka med perfymerad äpplejuice. Full respekt! Men tvinga inte i mig och våra barn denna ohälsosamma sörja! Och ge dig inte på mig som vill ha hälsan kvar ♥️

Har vi verkligen gjort matematiken rätt när det påstås att sojabiffen är bättre än gräsbetesbiffen från den fisande kossan?

Vi skövlar regnskog (jordens lungor), sår soja (för hand?), dödar alla så viktiga insekter, skördar sojan (för hand?), processar den med massa kemikalier i en fabrik, skickar den över halva jordklotet (i segelbåt?) för att sen servera en tämligen näringsfattig hittepå-biff!

Den fisande kossan omvandlar värdelöst gräs till en högkvalitativ biff, gynnar öppna landskap och ansvarar för att insekter och träd finns kvar.

Men Anna, det finns kossor som äter odlad mat!!!!

– Ja, och så dumt och korkat det är!

Maten räcker inte till!!!

– Jo, så länge det finns människor som kan äta sig tjocka (inget ont om dig som person. Jag vet att det finns både beroende och ätstörningar. Jag pratar om att möjligheten finns ♥️) och så länge vi har rent vatten att göra läsk och energidrycker av så räcker maten till.

Det är inte ont om mat. Det är en vidervärdig fördelning!

Och nej, vi kan nog inte moffa i oss så mycket som vi gör. Men det hade ju bara varit bra om mängden minskade, naturlig hälsosam fasta men utan bestämd teknik.

Känns som någon lurar oss aprillo 😢

PS! Det går inte heller att jämföra 1 gr protein från soja med 1 gr protein från kött. Tyvärr används även detta medvetna räknefel för att lura till sig snyggare siffror. Har för mig att det är 0,8 för sojan mot 1,0 för köttbiten. Det är 25% skillnad….