Ja, det finns många anledningar. Jag använder mig av lyhördhet för klienten, av den kunskap som jag finner korrekt men mest av allt på grund av de resultat jag får och den respons jag får.

Här är ett mail jag fick förra veckan som sammanfattar vad jag menar:

”Nu efter 8 veckor med brevkursen har jag gått ner 3 kg och – 6-8 cm i midjan. Jag har försökt med LCHF ett tag innan men inte lyckats gå ner. Jag tror att det är grönsaker som gör att jag tycker maten är godare och jag känner mig mera nöjd. Jag tar även en frukt då och då nu och ibland fil till frukost. Jag tror jag har hittat vad jag kan äta och mår bra av. Så tack Anna för en givande brevkurs.”

Jag tycker dessa få rader visar att vi ÄR olika. För just den här kvinnan fungerade just denna sammansättningen. LCHF utan grönsaker fungerade inte. MEN det betyder naturligtvis inte att alla ska göra detta valet. Det betyder att du ska hitta DIN nivå.

Står du still av strikt LCHF, lägger till grönsaker och går ner så är det svårt att motivera att grönsakerna ska bort. Eller tvärt om.

Tappar du njutningen av kosten är risken stor att du tappar din nya livsstil. Njuter du av kosten är det stor chans att du stannar kvar i 30-40 år … oavsett om du väljer noll kolhydrater eller lite mer

Varför är detta resonemang så upprörande?

Mitt förra inlägg var inte tänkt som den gyllene sanningen. Snarare som en tankeväckare att det är inte alltid ”ju mer, desto bättre”. Som tidigare tjockis och bantningsproffs kommer jag ihåg mina egna tankar om just ”ju mer, desto bättre” men den gången gällde det kalorier.  Jag var duktigt om jag åt extremt lite. En bantande tjejs tankar är inte alltid helt sunda, och jag tror inte att jag är ensam om den erfarenheten.

Jag förundras över reaktionen.