Uppdatering:

Vad berättar de som lever efter ACT ALP® ? Mer energi, större livskvalitet, litar på sig själva, gladare, minskat mediciner i flera olika varianter, mindre värk, lugnare tankar, sover bättre, gladare magar. minskade ödem – även lipödem, bättre koll på sin sköldkörtel och ja även resultat på den omöjliga kroppen.

Inlägg:

1999 – 2001 Hittade LCHF (M. Monitgnac) gick ner 34 kilo.
2001 – 2003 Viktstabil med min egna ”Handmodellen”
2004-2005 Gick vilse i GI och började ”kämpa igen”
(Vikten stod dock still, men suget kom tillbaka)
2006 -2007 LCHF med frukt
2007 Tog bort frukten (den skapade ett sug i min process då)
2007 – 2016 Viktstabil, trygg och frisk med LCHF, handmodellen

2016 Vikten smyger sakta men säkert upp. Jag vet att klimakteriet knackar på dörren och bestämmer mig för att vara en bra förebild – några kilo extra är ok.

2017 Vikten fortsätter smyga upp. Jag stramar åt och striktar till. Jag vet ju hur man går ner i (fett)vikt och jag vet hur man sen behåller den vikten. Jag ökar min träning till 6 pass i veckan. Jag går upp ännu mer. Nu kommer paniken! Vad är fel?

2018 25 februari får jag se ett foto på mig taget dagen innan – tårarna forsar. Vad hände? Jag är stor igen!

25 februari Mitt lymfprojekt börjar.
Nu kommer 12 månader av experiment. (Och jag lyckas förvilla en massa människor som följer mig – förlåt!)

Tar en massa tester.
Allt är kanon förutom dåligt vitamin D och en massa kvicksilver och arsenik och lite bly. Vet nu att vitamin D är dåligt i blodet vid inflammation i kroppen. Fokuserar på inflammationen, inte att dölja upp signalen.

Feb – juli
Tungmetalldetox med tillskott.
Massa tillskott
Började med fruktfrukost och vanlig handmodell
Mejerifri. äggfri, alkoholfri och kaffefri (i 12 månader framåt)
Tog bort träning – massa lymffokus & egenvård.
Massa lymfmassage, LPG, IRbastu, andulleringsmadrass, jordninglakan och andning.

Juli Minskat ca 6-7 kilo med hård kamp. Allt annat än avslappnat. Men allt är bättre än inget tänkte jag.

Aug-sep Trots att jag är sockerberoende hoppar jag av fri vilja och nyfikenhet på en frukt- och grönsaksdetox som jag kör i 6 veckor. Går ner ca 2 kilo till. Eller om det va 1 eller 3. (Gör många saker samtidigt)

Var gång något funkar lite så jublar jag och skriver om detta.

Okt – nov Försöker börja äta igen. Nu är sockerberoendet i full blom. Inget funkar. Inga rutiner, bara en enda lång kamp och i november är alla kilon tillbaka och jag står på noll sen 25 februari. OBS! Jag flippar aldrig ut på något utanför LCHF. Så jag gick upp på mat. Jag bakar inte, inget fusksocker och inga hittepågodisar.

Dec. Lägger tillbaka ägg och tryggheten, ätbeteendet & min livsstil med handmodellen landade lugnt på 1-2 dagar. Det var faktiskt mäktigt. Börjar med BiCom.

2019
Jan Noll resultat

Feb Noll resultat – och nu gör jag knappt mina ”uppgifter” i mitt egna AL-20 som jag varit så duktig på i 12 månader. Luften gick ut mig. Inget fungerar.

Fast jag tror inte det är helt sant. Vikten visade på noll. Men kroppen var helt annorlunda. Jag hade ögon igen. Svullnaden i bålen var borta. Den elefantliknande stenhårda uppblåsta magen började bli wobblig. Lymfsystemet mådde 1000 gånger bättre.

Feb – jag sätter mig och skapar ACT ALP. Alla mina kunskaper sätts ihop till ett. Grunden är LCHF, paleo och min Handmodell men med överkurs. LCHF/paleo är magiskt på insulin och blodsocker – ACT ALP tar hänsyn till allt detta men lägger även på levern, njurarna, lymfsystemet, hormoner som leptin och så den så viktiga tarmen. Och viktigast av allt – mellanrummet mellan måltiderna.

Mars 305 stycken provar ALP med magiska resultat. 305 personer som liksom jag har en omöjlig kropp där inget fungerar och där det till och med för några resulterade i att vikten kröp uppåt trots ”alla rätt” Jag orkar inte själv hänga för mormor B är sjuk.

April Gänget på ALP är lyriska och jag ser att biokemin jag satte ihop gör under även i verkligheten. Jag visste att det skulle fungera – men jag visste inte att det skulle funka så fantastiskt bra. Mormor B släpper taget om livet. Jag är ledsen och trött, evinnerligt trött. Äter inget dumt utan bara maler på med noll i resultat.

Är inte detta bara en ny metod? För mig är svaret absolut inte. Precis som LCHF för mig var en livsstil från 1999 – maj 2019 så ser jag fram emot ALP i minst 20 år.

Under 2019 startar 1200 med ACT ALP. Under början av 2020 startar 800 nya.  Resultaten är häpnadsväckande. Vad är skillnaden? Inga och många.

Samma grund. Animaliska proteiner, grönsaker/rotfrukter och naturliga fetter. Glutenfritt och under viktminskningen även alkoholfritt och mejerifritt. Där är det samma.

Skillnader? Det finns frukt som krydda om man vill och tål.
Det finns flera fokus än vid LCHF. Vi tar hänsyn till hela kroppen med ACT ALP. LCHF är magisk på blodsocker, insulin och mättnad. ACT ALP gör detta och så mycket mer.

Är LCHF fel? Nej, jag står för handmodellen med massa grönsaker fullt ut. Däremot fortsätter jag att opponera mig mot att dricka fett, äggfasta, fettfasta, grönsaksfritt mm.

Varför byter jag och flera tusen med mig? Jo, vårt leptinsystem, vår ämnesomsättning, vårt lymfsystem och vår lever behöver mer omtanke och kärlek än vad LCHF kan ge.

Jag kommer aldrig förkasta underbara LCHF.
Men min kropp behöver efter klimakteriet och överdos av gifter en kostkunskap som fokuserar på även detta – ACT ALP®

Vill du läsa mer?  Kunskapsboken Lymfan, Levern & Livet

ACT ALP kokboken – med alla tekniker och recepten.

Det finns också en ACT ALP kurs för dig som vill göra resan i grupp.