Jag blir så ledsen och upprörd. Jag fick tidigt lära mig att ”ära mina begränsningar”.

Gör det jag är bra och bäst på men lämna över till andra när jag inte kan. Varför finns den insikten inte i läkarutbildningen?

Vem f*n vågar operera bort ett friskt organ utan kunskap om vad organets uppgifter verkligen är?

Hur vågar de?

Magens fyra delar har oerhört många viktiga uppgifter. Saltsyran och alla enzymer likaså. att tro att vi kan passera den utan konsekvenser är inte bara dumt, det är idioti.

Och att tro att det löser problemet är ännu mer okunnigt. Problemet sitter inte i magen, det sitter i huvudet. Och efter ett år kan du äta lika mycket igen! Fast nu med alla komplikationer.

Nej, jag är inte upprörd över er som gjort operationen. Jag förstår förtvivlan och hopplösheten som får dig att ta beslutet. Jag är upprörd över att någon läkare överhuvudtaget kommer på denna idiotiska idé.

Jag hjälper med stor ödmjukhet ofta de som genomgått operationen och nu mår skit eller går upp i vikt igen. Men det är inte helt lätt att med kunskap kompensera en magsäck.

År 1-2: I stort sett alla är överlyckliga. Nu kommer succéartiklarna. ”Rasat 70 kilo jag är sååååå lycklig. Detta är det bästa jag gjort i mitt liv.” (De som råkar ut för infektioner och tarmvred vill inte gärna lyfta detta i tidningen.)

År 3-6 Nu ser man inte mycket i tidningarna… några råkar nu ut för depressioner och många börjar gå upp i vikt. Tarmvred, problem att äta, en otrolig trötthet. Här hör jag många som säger: ”Nu är jag tjock och ledsen, förr var jag tjock och glad. Hade jag kunnat göra detta ogjort så hade jag gjort det direkt” Ja, även många som är smala säger samma sak. ”Jag är ju alltid ledsen nu. Att vara smal kan aldrig kompensera det.”

År 6-10 Nu är flertalet feta igen samt kämpar med alla näringsbrister. Några får en NY operation för tekniken och kunskapen har gått framåt. NU ska det funka. Det var den tidigare operationen som inte var bra nog. SUCK!

Jodå, det finns nog någon som är glad och nöjd även efter 5 år, men de söker aldrig upp mig så jag träffar inte på dom.

Har du opererat dig och inte mår bra? Det går att må betydligt bättre. Det finns massa att göra. Jag lovar. Här under denna kategori GBP kommer jag samla allt jag lär mig på vägen för att så många som möjligt ska må sitt allra bästa.

(Vet att alla inte har använt tekniken GBP men använder det samlingsnamnet i alla fall, av enkelhet. Läs det som berör dig)

Har du ännu inte opererat dig? Gör det inte!
Och än en gång, jag förstår er som valt operation. Jag förstår förtvivlan och hopplösheten. Jag förstår och dömer inte.  Det jag inte förstår är hur läkare som inte kan kroppen, hur de vågar opera bort ett mycket viktigt organ.