När du är trygg andas kroppen med näsan och långt ner i magen. Titta på en 3 månadersbebis när de sover. De gör precis så här.

Blåser upp sig. Hela magen blir rund. Sen sjunker de ihop som om de fått punktering…. sen ligger de alldeles stilla och man vill nästan peta på dom. Har de slutat andas? Och sen kommer nästa andetag.

Men så ger vi bebisarna mat i flaska. Där det kan bli vakuum. Kan inte bli vakuum i ett bröst. Ha ha ha, hade sett kul ut 😉

Och nu måste bebisen släppa på vakuumet och voila – vi har lärt dom att felandes. I naturen finns inga nappflaskor.

I stress så andas vi med munnen. Ytligt i bröstkorgen. Den sabeltandade tigern kommer. Andningen i sig triggar igång stress vilket betyder turbokrafter. Allt blod till musklerna. All spänning till musklerna och massa syre in.

Nu kan vi döda tigern eller fly.

MEN… idag är vi rädda och stressade för tankar. Inget vi kan döda eller fly från. De följer med oss i soffan, i sängen, på promenaden…

Och nu är det många som sover oroliga. Och då andas med munnen och underhåller stressen som underhåller värk och dålig energi.

Vi orkar bara vara på turbo en kort stund. inte fler år…

Så kroppen är smart. Vi är gjorda för att vara rädd för faktisk fara.

Vi är inte gjorda för att vara rädda för att vi inte duger, inte är snygga tillräckligt eller för att vi klantar oss.

Vi är inte skapta för att vara rädd för himlande ögon, suckar, utskällningar eller tystnad. Så idag blir vårt underbara stressystem ofta ett problem för oss.

Har du provat att nattejpa?
https://www.annahallen.se/tejputmaning