Jag fortsätter plugga och fortsätter att bli förundrad. Jag läser att LDL inte är problemet utan oxiderat LDL.

Fråga 1: Varför mäter de då LDL? Borde de inte mäta oxiderat LDL?

Läser vidare, LDL oxideras av fria radikaler såsom stress, högt blodsocker, inflammation och rökning.

Stress och högt blodsocker skapar inflammation och högt blodtryck. Så det är alltså grundorsaken som vi vill ta bort, stress och dålig kost som höjer blodsockret.

Fråga 2: Varför får man då blodtryckssänkande medicin och inflammations-sänkande medicin och tillåts behålla grundorsaken?

Läser vidare, för att undvika oxidering behövs antioxidanter.

Q10 är extremt viktigt för kroppens egen antioxidant-tillverkning.

Och vi vill sänka nivån av fria radikaler.

Och nu behöver jag använda kunskap som vi lärde oss förra året. Så det gäller att inte bara ”daska av” tentorna, utan verkligen göra ett ton småfakta till en förståelse…

Hur höjer vi antioxidanterna? Jo, genom att äta alla färger som finns från våra grönsaker och rotfrukter (även frukt och bär om du kan, vill och tål). Plus jordning så klart!

Q10 fixar kroppen själv (eller du kan ta tillskott). Men det är vitkigt att du har koll på att statiner förstör din egen produktion av Q10. Men det hoppas jag att din läkare har informerat dig om.

Och sen vill vi så klart sänka grundorsaken – fria radikaler.

#1 Stresshantering & självsnäll

#2 Paleokost såsom t ex ACT ALP (Även LCHF funkar för många)

#3 Bort med gifter och kemikalier och vi vill absolut inte röka!

Så därför ger vården rådet att ”minska på fett”

 *suck*