Immunsystemet & inflammation, fristående kurs

Fokus på helhet och balans för att skapa hälsa – en kunskap baserad på biokemi, immunologi och fysiologi

Skapa förutsättningar för bättre motståndskraft, hälsa & styrka!

Äntligen finns kursen för dig som vill lära dig mer om immunsystemet och inflammation i samband med lymfsystemet, levern, tarmen och vårt nervsystem. En djupdykning i makrofager, dendriter och antikroppar där Anna på ett enkelt och pedagogisk vis förklarar djup kunskap i vardagstal. Immunsystemet belyses från olika vinklar med kost, lymfsystem, lever och nervsystem i fokus. En kurs som visar hur du kan påverka din och dina klienters immunförsvar och hälsa.

Vi är alltid under angrepp och smittar ofta. Det vi önskar stärka är vårt försvar så den inre kampen inte resulterar i sjukdom utan passerar utan att vi vet om det. Ja, vi är alltid under angrepp, det är detta som kallas frisk var gång vi vinner.

Fristående kurs

Grundkurs om imunsystemet & inflammtion

Vi ses under en helg och därefter finns alla föreläsningar att tillgå för repetitition på plattformen Zenler. Kursen är en grundutbildning och du får diplom efter godkänd och genomförd kurs. 

Plats: Stockholm, Luntmakargatan 52

Datum 2024
Vårens kurs 16-17 mars
Höstens kurs 12-13 oktober

Pris

Nytt sänkt pris: 6450 kr ink moms
(Ord pris 9 900,- inkl. moms) 

immunsystemet

Kursens innehåll

Sex föreläsningar, fördelade på två dagar

 • Inflammation – kroppens försvar
 • Vårt immunsystem – det yttre, det medfödda och det adaptiva.
 • Kostens betydelse med fokus på vårt immunsystem
 • Levern med fokus på avgiftning och inflammation
 • Nervsystemet & hjärnan (blod-hjärnbarriären).
 • Lymfsystemet som en del av vårt immunsystem.

Obligatorisk litteratur

Kursmaterialet sänds till dig per post och ingår i priset. Kurslitteraturen (nedan 3 böcker) är obligatoriska och ingår ej i avgiften:

 1. Ditt inre liv av Mats Lekander, professor i Hälsopsykologi med fokus på immunsystemet.
 2. Inflammation av Johan Mölne & Agnes Wold (Liber) Johan är docent och överläkare i patologi & cytologi. Agnes är professor och överläkare i klinisk bakteriologi och specialist i klinisk immunologi.
 3. Charmen med tarmen av Giulia Enders, forskare med fokus på bajs & tarm.

Rekommenderad litteratur, ej obligatorisk: 
Lymfan Lever & Livet av Anna Hallén Buitenhuis & Lise Benberg.

Efter genomgången kurs med fokus på immunsystemet kan du:

 • Förstå och beskriva vårt immunsystem samt hur du kan påverka och stärka detsamma.
 • Skilja på inflammation, infektion och infestation.
 • Ge råd gällande leverdetox samt hur lymfsystemet kan stöttas och stärkas.

Föreläsare

Anna Hallén Buitenhuis
, med utbildning i basmedicin, hälsocoach samt (pågående) kandidat i biovetenskap med titeln Hälsovetare.

Efter intressanta år med ett nytt virus och många hårda ord i media är det extra viktigt att kunna grunderna om vårt immunsystem, vad virus, bakterier och parasiter är samt hur du stärker ditt försvar. Fördjupa dig i den vetenskapliga kunskapen och bidra till starkare immunförsvar och en tryggare vardag.

Tack för en fantastisk fortbildning. Hjälper mig massor i arbetet som Hälsocoach & Kostrådgivare. Märker att jag kan otroligt mycket när jag jämför med de som pluggat till nutritionister, näringsterapeuter osv. Känns tryggt och bra. Jag har en bra grund att stå på.

Nadja Öström

Diplomerad kostrådgivare

Vanliga frågor

Vad behöver jag för förkunskap?
Kursen är en fortbildning. Det betyder att du inte erhåller en yrkesutbildning med medföljande titel. Kursen ger en fördjupad kunskap om immunförsvaret. Många väljer denna kurs som fortbildning på tidigare utbildning, ex hälsocoach. Det finns däremot inget krav på förkunskap eller annan grundutbildning. Det går bra att gå kursen som en enskild kurs.
Hur fungerar distanskursen?

Just nu (2024)  finns kursen bara som live i Stockholm.

2025 kommer den tillbaka som distans:

(Löpande intag under året, vilket betyder att du börjar när du vill. Du har 12 månader på dig att påbörja din kurs efter anmälan och betalning. Kursen är beräknad för ca 3 månader, men du har upp till 12 månader på dig att slutföra kursen efter inlämning av första uppgiften. Du kan arbeta heltid under kursens gång men behöver avsätta lediga kvällar och helger för att skapa en god kunskap och förståelse. Du har alltid tillgång till mig på Zenler för frågor och diskussioner mellan dina nio inlämningsuppgifter. Du sitter var du vill i världen. Du behöver ingen ”extra bra” dator”, utan alla föreläsningar är inspelade på film.)

Hur många gånger kan jag se föreläsningarna?
Alla föreläsningar är inspelade och du kan se dessa hur många gånger som helst.
Hur sker examineringen?
Efter var föreläsning skickar du in en skriftlig uppgift som rättas. Därefter kan du kan gå vidare till nästa uppgift. Kursen innehåller sex uppgifter och du får diplom efter godkänd och genomförd kurs. Krav på att alla inlämningar är genomförda och godkända. Avslutning senast 12 månader efter start
Erbjuder ni finansiering?

Ja, genom Human Finans erbjuds du räntefri avbetalning.

Vad gäller vid avbokning?
Vid distanskurser, såsom denna, är anmälan direkt bindande då du får tillgång till hela kursen direkt. Detta innebär att kursen ses som påbörjade och ångerrätten förbrukad.