Ja, var passar din hjärna bäst? Det är en av föreläsningarna som finns i Livskunskaps-kursen som snart kommer ut.
 
brain_alarm_bellsJag har äntligen lärt mig var min hjärna passar bäst.
 
Jag kämpade i nästan 40 år med att passa in och vara normal. En helt omöjlig uppgift. Som att få ner i 500-pusselbit i ett 1000-bitarpussel.
 
Det var inget fel på mig.
Det var inget fel på mina arbetskollegor.
Det var inget fel på arbetsplatsen.
 
Men jag var på fel plats med fel människor. Vi är kanonbra var för sig. Eller, arbetskolegorna passade faktiskt på arbetsplatsen.
 
Min hjärna måste få vara kreativ, vända på en 5-öring, göra nytt, jobba extremt snabbt, lära nytt, utmanas och inte avbrytas.
 
Detta gör att jag på en vanlig arbetsplats med chef och kollegor ses som:
– hattig
– stressar upp arbetstempot
– förstör tryggheten
– inte följer regler
– försöker ”va’ nåt”
– inte passar in i mönstret
– säger vad jag tycker
– bryter gamla rutiner
– skapar nya arbetsuppgifter
 
Det tar inte lång tid innan min mage gör ont, oron kommer och jag försöker duga och vara till lags. Helt omöjligt då hela jag är annorlunda och sticker ut. Min energi äts upp och det blir snabbt tungt att komma iväg till jobbet var måndagsmorgon. Är jag förkyld tar jag tillfället i akt att vara hemme en dag.
 
Jag har satt min hjärna i en helt omöjlig miljö.
 
Nu kan jag ge arbetskollegorna, chefen och arbetsplatsen skulden.
 
Eller flytta min hjärna till en plats där den trivs.
 
Var bor min hjärna bäst?
 
Jo, min hjärna måste få vara kreativ, vända på en 5-öring, göra nytt, jobba extremt snabbt, lära nytt, utmanas och inte avbrytas. Så då måste den bo någonstans där de flesta av dessa saker erbjuds.
 
Jag startade eget.
 
Kreativ blev nu en fördel. Ju mer jag kommer på desto fler produkter kan jag erbjuda. Bara bra!
 
Vända på en 5-öring blev nu en fördel. Så snart något inte är kul, inte fungerar eller inte når ut så byter jag snabbt väg och gör något annat. Kanonegenskap i mitt företag.
 
Gör nytt är en av mina största styrkor. Jag är hela tiden med i framkant, gör nytt, lär nytt, provar nytt och skapar nytt. idag en av mina stora styrkor.
 
Jobba extremt snabbt och trivas med det är ingen dum egenskap i ett eget företag. Jag skriver en bok på 4 veckor, ibland snabbare. Jag gör en kurs på 3 dagar. Och ingen blir ledsen, trampad på tårna eller känner något för att jag har den förmågan. Jag mår strålande och får vara effektiv och produktiv. Toppen!
 
Lära nytt och utmanas! Utan den drivkraften hade jag gått i konkurs för länge sedan. Min hjärna stormtrivs under detta krav.
 
Inte avbrytas. Jag få idag sitta från 8 på morgonen, nonstop till sena kvällen utan att någon suckar. Jag kan hoppa över fm-fikat utan konsekvenser för min mage. Jag tillåts ”bara ösa på” precis som min hjärna älskar.
 
Vad behöver din hjärna? Vad klara den inte av? Var passar den bäst?
 
Bor din hjärna på rätt ställe idag? Är det rimligt möjligt att den kan trivas där du har satt den?
 
Var bor din hjärna bäst?