En blind person kan inte lära se se.
Men de blir smidigare och smidigare på att kompensera.

En blind person ser inte bättre för att du ber dem skärpa sig. Och när en blind person berättar att den trampade dig på tån för att den inte såg dig är detta en förklaring – inte en bortförklaring!

Få säger till en blind person ”Jag är så trött på att du skyller på att du inte ser hela tiden!”

Att ha ADHD är att vara blind på vissa områden. Vi slutar aldrig att träna och vi blir smidigare och smidigare. Men vi blir aldrig oblinda hur mycket vi än blir skällda på och hur många gånger vi än får höra ”Då borde tänka efter före!!”

Brukar en blind hämta trasan innan han/hon välter ut kaffekoppen? Troligtvis inte då han/hon inte har en aning om att det skulle hängda förrän det har hänt. Detta är vår enda verklighet ❤️

Och när vi ber om ursäkt i efterhand så är den ärlig och uppriktig och ”efterhand” är det enda tillfället som existerar för oss.

Vår blindhet försvinner inte hur mycket du än hånar oss, skäller på oss eller himlar med ögonen. Stör du dig på min blindhet – berätta varmt och vänligt – jag lyssnar gärna och arbetar vidare på min vilja att lära mig smidighet 🙏🏼

Stör du dig på mig och ber mig se bättre eller tänka efter före – välj då gärna bort mig. Jag vill aldrig göra dig illa – men även även jag/vi/de som är blinda måste få finnas 🙏🏼♥️🙏🏼 Även om vår blindhet är ADHD.

Olika berikar!