Funderat över detta med miljön.

Vi (LCHF) har samma andel och protein% som tallriksmodellen. Så i så fall bör man hoppa på Livsmedelsverket och WHO som sedan 30 år förstört miljön!! . Det vi gör är att byta odlade kolhydrater (som tär på miljön) mot fett som redan finns på djuret vi äter köttet från 🙂 Att LCHF är en köttdiet är alltså helt fel.

Samt att vi använder mejeriprodukter och kokosfett. Kokosfettet måste räknas som odlat och kan därför inte belasta miljön mer än en macka. Jag tror snarare att det är ett gäng som är rädda nu. Som skriker högt för att inte ”förlora”.

Sen har vi detta med välling. Tyvärr gav jag mina barn välling, det var ju vad alla gjorde och vad vi trodde var riktigt på 90-talet. Men det gör också att jag inte behövde ta tårarna när vällingen skulle bort… och det är alltid enklare att tycka när man inte är i situationen. Men faktum kvarstår. Varför ska ett barn dricka kolhydrater efter tandborstning överhuvud taget?

Vi lär barnen att äta utan hunger och att dämpa oro med snabba drickbara kolhydrater. Serotoninet ökar och de somnar. Hela tanken måste vara fel. Vi måste hitta andra sätt att dämpa dagens tempo och oro med. Att tugga eller dricka sig lugn vet vi skapar problem för väldigt många vuxna. Här till och med präglar vi ”tröstätning” genom uppfostran. (Jag gjorde likadant, tyvärr).

När mormor var liten fick hon ett glas mjölk med honung om hon inte kunde somna. Redan då hade vi kolla på serotoninets fantastiska funktion. Fast utan den kemiska kunskapen.

Hela tanken att barn ska dricka eller tugga så fort de blir lite ledsna eller oroliga måste vara fel. När mina barn var små skulle det knapras smörgåsrån (mjöl och härdat fett) och nu är det dessa vidriga majskrokarna (supersnabb stärkelse som blir blodsocker i ett nafs). 

Amma eller modelsmjölkersättning om det inte fungerar, därefter är det mat. Så som resten av världen gör. Såsom vi alltid har gjort.