Turboenergi till små barn med inbyggt magknip? Ja, men det kan de ju inte skriva på paketet, då hade vi ju inte köpt eländet.

Och när magknipen kommer så byter vi till majsvälling. Majsprodukter är inte människoföda, det är hönsmat. Vi äter majsprodukter för att äta upp USAs överproduktion av majs. Pengar styr som vanligt! Tänk bara på vilka produkter som Viktväktarna (från USA!) hela tiden rekommenderar. Popcorn (majs) Maizenamjöl (majs) Cornflakes i olika varianter (majs) och sen en hel del produkter med den hemska majsoljan. Hualigen. Men det var bara en liten avstickare. Tillbaka till våra små…

Välling, med fullkorn. Lite kul habrovinkel. Barns magar tål inte hårda fibrer. Några klara sig ok, men många får ont i magen. Deras mag- och tarmsystem klarar inte de hårda fibrerna. Men varför stoppar de då in fullkorn i barnvälling? Jo, för att mammor och pappor tror att fullkorn är nyttigt –  för det har våra bröd- och mjölproducenters marknadsförare berättat för oss. (OBS, skillnad om fiberna är vattenlösliga. De är bra för alla magar.)

Överaktiva barn med magont? Ja, det får ju detta beteendet i vällingflaskan. (Ja, det finns barn som klara av det. Det finns de som röker hela livet och blir 105 år också, men det betyder inte att rökning är nyttigt).

Kan inte låta bli att titta lite närmare på ett av våra vällingmärken. (Deras konkurrenter har samma skräp i sin välling så det spelar inte roll vilken sörja du väljer)

Fullkornsvälling från Nestlé

44% fullkorn från vete, havre och råg. 44% av något som barnets mage inte tål. Detta tillsammans med massor av kolhydrater som bara ska användas till energi eller fettinlagring på bekostnad av ett insulinsystem som får arbeta på övertid. Detta tillsammans med gluten som påverkar både tarm och hjärnan.

Sen lägger de till meningen: ”Ibland behöver små magar tid för att vänja sig vid en välling med mycket fibrer”.

Barn tål inte hårda fibrer. Det är som att äta sandpapper. Deras tarmsystem är inte färdigt och starkt tillräckligt. Vi skapar problemmagar för framtiden.

De skriver också att du ska välja osockrad välling. Jag frågar mig snabbt, varför det? Mjöl och socker blir ju samma sak för kroppen – glukos i stora mängder.

Vad innehåller nu denna dunderdryck som alla svenska barn blir uppfödda på som om det vore en självklarhet och en nödvändighet. (Ja, i resten av världen använder man inte välling och de barnen överlever i alla fall)

Ingredienser:
Grahamsmjöl (bara snabba kolhydrater och hårda riviga fibrer)
Skummjölkspulver (med skadligt AGE)
Vegetabilisk olja från palm (är det från kontrollerade plantage, eller med tillhörande regnskogsskövling?) och raps (helt ok om barnet äter mycket fisk eftersom det annars blir för mycket omega 6)
Vetemjöl och havremjöl (mer kolhydrater för mer energi, plus det förkastliga vetegluten!)
Salt (är väl ok)
Maltodextrin (Vad säger Wikipedia? ”Maltodextrin är rena kolhydrater skapade av stärkelse som brutits ner i mindre beståndsdelar, vanligtvis med syra och/eller enzymer. Maltodextrin är ett samlingsnamn för polymerer av glukosenheter och är en mycket lätt, vit, kristalliknande och smaklös substans. Maltodextrin används främst som fyllnadsmedel i sötningsmedel. Många sportdrycker på marknaden är baserade på maltodextrin eftersom det tas upp snabbt i kroppen.” )

Min fråga blir varför ska barnen äta maltodextrin? En kolhydrat som snabbt tas upp av kroppen och är bra att använda i sportdrycker!

”Jamen de tycker att det är så gott” Självklart gillar de effekten av välling. En glukosryck med turbosockret maltodextrin.
Ta bort vällingen så ska du se hur beroende barn är, bara att lyssna till de hjärtskärande förtvilade gråten.

Sen är det tillsatt lite vitaminer och mineraler som barnet enkelt kan få genom helt vanligt mat.
Och det är dessa som lyfts fram för att sälja vällingen. Vitaminer och mineraler som enkelt fås genom vanlig mat.

Välling – En sorglig blandning!