Å så funderar jag igen.

Jag hör ofta – ”men tänk om det bara är placebo…”

Ja, och vad är det för fel med det?

Och nu till min fundering. Till alla som säger detta, vad är ert förslag till alternativ?

Medicin med biverkningar? Och tänk om även de är behäftade med placebo?
Att förbli sjuk? För att undvika att bli ”lurad”?

Och nästa fundering. Vad ÄR placebo? Inbillningsfrisk? Och var är problemet?

Ännu mer intressant är det när placebo verkligen botar och det går att SE skillnader från sjuk till frisk. Jodå, det finns sådan forskning. Mycket intressant.

Jag tycker snarare att det borde finnas ”Placebopiller” – fungerar förbluffande ofta med makalösa resultat och helt utan biverkningar.

I alla fall – visst är det fantastiskt att många , så snart något fungerar som inte kommer från ett Apotek, så ska det läggas energi på att förklara bort, förkasta och ifrågasätta.

Håller med om att man inte ska köpa allt, utan kritiskt tänka själv. Men per automatik negativt börja påstå att det inte fingerar. Varför?

Jag tror inte på alla alternativa metoder, jag är snarare oerhört kritisk av mig. Men jag lägger inte en sekund på att försöka förkasta metoderna. Jag bara inte väljer dom till mig själv.

Varför pratar jag inte ner dom och ifrågasätter och berättar för alla er att de är värdelösa? Jo, för de fungerar för väldigt många. Och varför skulle jag vilja ta bort något som fungerar bara för att jag inte köper logiken? Det är väl ganska så egoistiskt. Eller?

Så, nu har jag funderat klart.

Placebo är spännande. <3

http://www.lakartidningen.se/OldPdfFiles/2002/25469.pdf