Har du tänkt på att när det är varmt vill du inte har varm mat. Kalla rätter smakar så mycket bättre. Men utnyttja värmen. Det finns en fördel av att äta mindre energi om du vill gå ner i vikt. Nej, jag pratar inte om kalorier eller bantning utan om att minska energin in kontra energin ut. Låter som samma sak som Kcal in och Kcal ut, men är för kroppen helt olika. (Kcal in och Kcal ut-teorin är helt felaktigt nämligen)

Välj varm mat i sommar. Du kommer att bli nöjd på så mycket mindre och en nöjd kropp svälter inte, samtidigt som du får ett underskott och måste öka fettförbränningen. Smart va?

Du kommer också undan problemet med att vara sugen på något gott, vem är sugen på något varm när det är trettio grader ute. Så du som kämpar med vikten och verkligen vill kämpa lite till trots att motivationen börjar tryta… kanske är detta tipset som ”lurar” din kropp. Det är ju fortfarande samma goda och naturliga mat, bara att den är varm. Prova i åtta veckor. Skriv upp start och slut i din kalender. Gör en nedräkning. Klara färdiga….

Varm omelett till frukost.
Varm lunch och grillad varm mat på kvällen.
Skratt, ja jag blir mätt bara jag hör ordet ”Varm”

Lycka till!