Magnesium är svårt. (Fast bara om du väljer tillskott)
 
” En genomgång av olika studier visar att kroppen absorberar cirka 30 procent magnesiumcitrat. Därefter följer magnesiumglycinat och magnesiumoxid som i flera rapporter har visat sig ha lite mer än 20 procent i upptag.” (Från Kurera)
 
Titta alltid på den andra delen av magnesium. Vill vi ha in den delen i kroppen? (Oavsett om tillskottet funkar eller inte. Och oavsett hur biotillgängligheten ser ut.)
 
Gällande biotillgänglighet:
Bäst är citrat – som är gjord på svartmögel. (Den jag tidigare alltid rekommenderade innan jag hade kunskap om hur de gör citrat idag.) – ca 30% upptag i cellen.
 
Sen kommer oxid och glycinat.
 
Oxid som ökar på åldrandet och risken för cancer som är anledningen till att vi vill äta antioxidanter. Fria oxider är ju fria syremolekyler som är samma sak som fria radikaler. Vill du köpa det på burk?
 
Och sist, glycinat som är glycin som vi vill ha i oss för det ger byggsten för djupsömn. (Vilket är det som jag rekommenderar idag) Här får vi två bra saker. Magnesium och glycin.
 
Ja, detta med magnesium är en djungel.
 
Personligen tror jag att gröna grönsaker är allra bäst. Och nötter, gärna mandel & pumpakärnor om man tål. Det gröna i grönsaker, klorofyll, är full av magnesium. Så ju mer grön färg desto mer magnesium – av den perfekta formen. Naturens form.