Går det att träna med lågkolhydratkost? Klart det gör. Vi är gjorda för att röra oss, så naturligtvis kan (och ska) vi ha samma naturliga rörelsemönster som vi är skapta för.

Vad är vi då skapta för?
Jo, nummer ett för att ha muskler för vardagen, för att vi ska orka och för att vi ska slippa få ont och slippa skador. Idag betyder det funktionell styrka. Jag ska vara så stark att det rörelsemönstret just jag har i min vardag inte innebär några problem. Det innebär att det blir olika för oss alla. Arbetar du mycket framför kroppen måste du stärka baksidan. Sitter du mycket still måste du skapa aktivitet i hela kroppen. Arbetar du mycket med kroppen och har en jämn belastning kanske du behöver vila och återhämtning.

Vi är skapta för att kunna transportera oss långt. Vi ska kunna gå långa sträckor med flockens packning på ryggen. Idag innebär det en viss del kondition. Antingen rör du dig mycket i din vardag eller så lägger du på någon form av konditionsträning. Du ska kunna prata men bli lite svettig och andningen ska vara klart påverkad.

Och sist men inte minst. Vi ska ha styrka till att fly, jaga och slåss. Så en grundstyrka och lite muskelmassa är en bra grund för att må sitt allra bästa.

Vilket ska du välja? Svaret blir ALLA.

Men går detta då på LCHF? Självklart.

Vilka rörelser är kroppens naturliga, vilka ska vi försöka få in i vardagen och gärna med lite vikt?
– Gå… kanske en promenad?
– Dra… gymmet är bra här, eller kanske gummiband hemma?
– Putta/ press… en barnvagn i uppförsbacke, gräsklipparen…
– Knäböja/ huksitta… ta alla chanser du kan att plocka saker från golv och mark 🙂 Knäböj på gymmet?
– Vrida/rotera.. skapa kontrollerade vridningar i jobbet, besök gymmet och skapa stryka!!
– Utfall… underbar hemövning. Kanske en tyngd i var hand?
– Böjningar… Är din rygg tillräckligt stark?

Du behöver inte träning för viktminskning, men du behöver träning/rörelse för att må ditt allra bästa. Rörelse gör att hormoner fungerar bättre, att stress sliter mindre och rörelse motverkar värk!